SzaKáL28 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 25143

https://www.youtube.com/watch?v=u7ntiIDHxBA

 

Ebben a videóban jól látszik a készülék használata és, hogy milyen eszközök kellenek még.

Szükséges eszközök: keverő lapát, hűtő spirál, komlózsák, erjesztő vödör csappal, kotyogóval, hőmérő

jód a cukrosodás ellenőrzéséhez, két skálás sör fokoló, valamilyen fertőtlenítőszer az eszközök baci mentessé tételéhez.

Fontos! Főzés előtt és után moss és fertőtleníts el mindent!

Palackozáshoz legjobb ha beszerzel néhány csatos üveget.

Maláta roppantót ne vegyél azt a boltban (Bp. Vezér u. 50.) megroppantják neked.

 

A saját tapasztalat szerzést és utána járást nehéz megspórolni.

De ha követed a videókban és a könyvekben leírtakat menni fog nagyobb hiba nélkül.

Kezdj el főzni és majd kialakul!

Elsőre javasolom, hogy maradj az egy lépcsős eljárásnál (cefrézés 65°C-on min. 1órát)

 

A pilseni sörhöz szükséged lesz egy olyan helyre, ahol az erjesztő vödörben lévő sörlé hőmérséklete stabilan 7....13°C között tartható. Ha nincs ilyened maradj a felsőerjesztésű élesztőnél.

 

 

Előzmény: kushido2 (25135)