tucsok13 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 18125

Mi nem mentünk fel Vancouverig, Portlandból mentünk fel Seattle-be, aztán a szárazföld belsejében  (Lassen Volcan, Crater Lake) le SF-ig majd onnan a parton vissza Portlandba 3 hét alatt. Meseszép volt, Utah-Arizona-Nevada mellett ez lett a másik kedvencünk. Idén újra ide megyünk végül, megnézzük ami kimaradt, kevés volt a 3 hét. A redwood-ok varázslatosak, mint egy mesebeli táj, az oregoni homokdűnék szintén visszamenősek. Az óceánpart borzasztóan változatos és vannak szakaszai ahol több tíz km-t ellátsz és sehol senki... turistával itt nem nagyon lehet találkozni. Seattle is meglepően jó volt, pedig bevallom nem sokat vártam tőle. Portland meg bohókás, vicces, élhető... ha költöznénk az USA-ba családilag Oregon mellett döntenénk, ezt azonnal megszavaztuk. Ha erre mennétek szívesen segítek konkrétumokkal. 

 

Yellowstone-al egy baj van, baromi messze van mindentől. És hogy idő kell rá, nem 1-2 napos.. Mi LA-ből Vegason át mentünk fel és Salt Lake-ből jöttünk vissza. Kanab és SLC közt majdnem eret vágtunk magunkon az úton.. onnan feljebb már nem olyan vészes, sehol olyan felhőket nem láttunk mint Idaho-ban, de egyébként nem sok érdemi megálló van. A Yellowtone varázslatos, semmihez nem hasonlítható - csak sajnos elég sok a turista, főleg a bejáratok meg az Old Faithful környékén. Sajnos nekünk ott lett beteg a kicsi ezért alig láttunk belőle 2 nap alatt valamit, tervezzük hogy visszamegyünk, de SF-ből idén nem vállaljuk be. SLC-be érdemes repülni, csak oda most elég drága volt a jegy. 

 

Salt Lake is érdekes hely a mormonokkal, bár nekem hiányzott a kávé nagyon.. egyszer szeretnék elmenni oda síelni. Nem értettük hogy van egy irgalmatlan nagy tó, a város miért kerüli el? Aztán kimentünk és rájöttünk.. volt kérdés a Tripadvisoron hogy lehet-e fürdeni a tóban? Hát lehetni lehet, de ki akar?! Borzalmasan büdös, nem is tudtunk közel menni hozzá, állítólag az apró rákocskáktól amik apálykor visszamaradtak a homokban és bomlottak... bbrrr. Yellowstone és SLC közt 2 érdekes dologra emlékszem, a Mesa vízesésre és egy egy fantasztikus ingyenes repülőmúzeumra (valami katonai bázis emlélkeim szerint) SLC-hez közel.

Chicago jó hely, de minden felhős volt, fújt a szél és végig esett, ez azért sokat levett belőle. A múzeumok tetszettek nagyon pedig nem vagyunk múzeumba járós típus :)

A nagy tavak környéke nekem csalódás volt. A tavakat megkerüli az autópálya, lementünk párszor megnézni, fürödni nem fürdött senki júniusban, meg olyan semmi extra...hatalmasak, de ennyi. Az autópályán mindenhol 45-tel meg 50-nel lehet menni, a táj meg pont olyan mint Budapest-Kecskemét közt.. nem mostanában fogunk visszamenni oda sem. Mi NY-Philadelphia-Washington-Pittsburg-Chicago-Detroit - Niagara-Boston-NY útvonalon mentünk, ezt közel 3 hét alatt tettük meg. 

 

Egyébként ami még nekem nagyon izgalmas továbbra is az a Utah-Nevada-Arizona-Új Mexico rész. Ott annyi fantasztikus nemzeti park van, sose unjuk meg... nah meg Montana, ami idénre volt tervezve de ismét kimarad sajnos mivel SF-ba van jegyünk. Egyébként még Colorado is nagyon érdekes és szép volt tavaly, de most már nem biztos hogy Minneapolisból indulva tenném meg a kört mert Iowa és Kansas, na meg a 82-es úton átszelni a prérit egyszer is elég volt... :-D

Előzmény: Cornetto33 (18123)