Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 0 0 24354

Készitettem egy 28onm-es lakóházat, egy kis pince, földszint és manzárd. Sok beton ment bele, monolit födém a földszint felett, beton pince, rajta monolit födém, nagyon mély alapok. 25-ös tégla falazat, 15cm grafitos EPS, 3ocm rockwool a manzárdon. 

Muszáj volt befejezni határidőre. 2o16 ősz elején kezdtünk neki, tavaszra kész kellett legyen.

Eljutottunk a glettoláshoz, de a glett üvegesedett a falakon nem lehetet megcsíszolni. Egy céggel hozattam 3 nagyméretű páraelszívót és vagy 2o ventillátort, ez 1.5 hónapig működött, de csak délután 5-től reggel 8-ig és közben fűtöttem fullba éjjel-nappal. Nem szellőztetetünk egyáltalán, mert nagyon nedves volt kint. Olyan 18oo euróba került a páraelszívás és vagy 6ooköbméter gázt fogyasztott a kazán. 

Megcsináltuk a glettolást és a festést, a hidegpadlókat és falicsempéket, de az aljzatbeton (a egész földszinten padlófűtés volt- vagy 13onm-ren, ami működött) így is 5% rel. páratartalommal rendelkezett (helikopterezett cementes esztiht kb. 6 cm vastag). Még 2 hétre betettük a páraelszívókat. Az aljazatbeton lement 3%-ra és műgyantával lekezeltük, aztán burkoltunk (ragasztott 12mm vastag irokko parketta- a PU lakk alig száradt meg rajta). Utánna jöttek az belsőajtók szerelése (maszív fa ajtók).

2o17 májusba a megrendelő beköltözött. Még a nyáron végén is láttam fent a mennyezet alatt a sarkokba nedvesedést. A parketta és a fa ajtók megúszták. 

Nem volt még hideg ezen a télen és az ablakok a belső üvegen nem párásodnak, de kb. szeptember végétől fűtik a házat. 

Előzmény: qwer1234 (24353)