AirTiger Creative Commons License 2018.01.14 0 0 52272

Na,akkor kijózanodva:)

 A gyógyszerek közt is van különbség,az orvosok sokszor vagy teljesen figyelmen kívül hagyják ezt,vagy tesznek rá,sok a rossz felírás,illetve az escitalopram automatikus felírása elsőnek.

Holott,például annak van szív érintettsége,qt megnyúlás, és sokan amúgy is rosszul tolerálják.

A másik a mirtazapin,amit "szeretnek" irkálni,az gyakorlatilag egy antiallergiás,antihisztamin altató,mint a pipolphen,az sem idevaló, azéletbe nem gyógyul meg tőle senki. Akkor már az analógja,a mianserin ,de azt meg kontrásnak tartják valamiért a legtöbb orvos,pedig az legalább jól altat tényleg,ezzel párhuzamosan jól is szedál.

Amiket én írok(ugye szertralin,fluoxetin,fluvoxamin,paroxetin) pont abban különbözik,hogy nincs szivre hatásuk,nem bántják a májat,de a szorongást,félelmet erősen,és kifejezetten csökkentik. Ideveszem még az anafranilt(clomipramin) ami a több mellékhatás mellett is nagyon hatásos a félelemre,az ugye a golden standard itt a dilibogyók közt,nyilván nem véletlenül.Még a venlafaxin ami magára a pánikra nagyon hatásos,de az is vérnyomást emel,mániát indukálhat,meg izzad tőle a legtöbb beteg mint a ló, a vegetativ idegrendszer nem kivánt stimulálása okán.

Az orbáncfű nem rossz,ha emlékszel,én ajánlottam:) De komoly,rossz állapotokban,mikor az ember nem tud kimenni az utcára,kevés.,plusz enziminduktor,minden gyógyszert kiürit kb,kis tulzással.

 

 

Előzmény: Törölt nick (52267)