szilvatövis Creative Commons License 2018.01.13 0 2 317130

A gyikolászás mindig a népet érinti leginkább, az orosz népet is. A gyilkolászókat kevésbé (Vörös Khmer). A demokrácia eszköze a jog, a jogállamiság. A diktatúráé az önkény, a zsarnokság. A hatalom bármit megtehet, bármikor tarkónlőhet, nincs kontroll. A diktatúra kontroll nélküli, nincs visszacsatolás

 

Igaz a mondás: A kommunizmusban a legfőbb érték az ember.

A diktátornak ember kell akin uralkodhat. A határokat nem a kapitalista áruk elől kell lezárni, azt inkább a Nyugat zárja.

A (kommunista)diktatúra, mivel kikapcsolja a legfontosabb túlélési ösztönök egyikét, a birtoklás lehetőségét, eredendően szegény. Ezért menekülnek el onnan az emberek (Kuba).

A diktatúrában a diktátor és vazallusai birtokolják a népet, ezért kell bezárva taartani.

 

Általában minden tizedik ember romboló szándékú egy közösségben. Ez bárhol jól megfigyelhető. Nem véletlen, evolúciós fejlődés eredménye. Ha többen lennének a békés szándékúaknak nem lenne esélye kordában tartani az agresszíveket. Ha kevesebben, akkor kifelé, külső agresszió ellen lenne védtelen a közösség. A diktatúrában ezek kisebbség birtokolja a hatalmat, ezek között az emberek között nagyon népszerű is. Persze az emberek többsége félrevezethető, becsapható, sokat állítanak hazugságaikkal maguk mellé támogatónak, de alapvetően az agressziót mindig ez a kisebbség uralja.

Előzmény: zöldkomcsi. (317120)