Isana74 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 6543

 

Szia bt1970!

 

Hát igen, minden után kezet mosok a lakásomon kívül, sőt sokszor még lakáson belül is. Főleg az olyan dolgok megfogása után, amiket nem mostam le, amikor behoztam őket a lakásba. Pl. üvegek, ásványvizes flakonok, szerszámok. Viccesen azt is szoktam mondani, hogy legszívesebben még a papírpénzt is kimosnám, ha nem ázna el. :)

Azt hogy piszkos a kezem, semeddig nem viselem el, azonnal keresem a kézmosási lehetőséget, akárhol is vagyok éppen. 

Persze vannak olyan helyzetek, amikor nincs mosdó a közelben, de még egy parkban lévő csap sem, na olyankor addig rosszul érzem magam, amíg nem jutok el egy mosdóhoz.

Nem attól félek, hogy összekoszolok másokat vagy tárgyakat, pont attól félek, hogy ők koszolnak össze engem. :)

Pl. egy felmérés szerint kimutatták korábban, hogy a boltban lévő bevásárlókocsikon olyan sok kosz, bacilus, szennyeződés stb. van, ami még a wc-kben sincs. És bár ez számomra nehezen hihető, dehát állítólag a laborvizsgálatok ezt mutatták ki.

 

Hát igen, magamat féltem mindig, hiába tudom, hogy valószínűleg nem fogok elkapni semmilyen fertőzést, de mégis így viselkedem mindig, Ez már berögzült nálam valamiért.

Pár éve a tv-ben mutattak egy srácot, aki kb. ugyanilyen volt, mint én, annyi különbséggel, hogy ő a boltban vásárolt zsemlét is lemosta mindig otthon. Kicsit elázott ugyan, de csak így volt képes megenni. Azért én ezt nem csinálom, de ha megveszem a kenyeret vagy a zsemlét a boltban, akkor egyrészt zacskóval nyúlok be érte, és lehetőleg minél hátrábbról veszem ki őket, ahová mások még nem nagyon nyúlkáltak be.

 

Hát a lakásomból származó tiszta tárgyakat sehogy nem fogom meg koszos kézzel. Illetve úgy, hogy a pénztárcám mindig a farzsebemben van, ott nem számít, hogy koszos a pénztárcám. Az elülső zsebeimnek kell mindig tisztának lenniük, ahol pl. a telefonomat, a bérletemet vagy a zsebkendőimet tartom. A telefonomhoz addig nem nyúlok sosem, amíg koszos a kezem, majd legfeljebb utólag megnézem, hogy ki keresett, de mindig csak kézmosás után. A ruhám zsebébe sem nyúlok bele koszos kézzel, egy zsebkendő végig a kezemben van vásárlás vagy bármilyen ügyintézés alatt, ha szükségem lenne rá valamiért esetleg.

 

Igazából itt az a lényeg, hogy a szobámba, ill. az ágyamra ne kerüljenek koszos dolgok, hiszen itt töltöm az időm legnagyobb részét, így érzem magam valamennyire biztonságban.

A táskáimat is gyakran kimosom, ahogy minden ruháimat, ill. a cipőimet is egyébként.

 

Ez is érdekes, amit írsz, hogy a hozzátartozóidnak bizonyos dolgok meg vannak engedve. Ezzel én úgy vagyok, hogy nem szeretek vendégeket fogadni pont emiatt, hogy ne fogdossanak meg nálam semmit. Persze mondhatnám nekik, hogy mielőtt belépnek a szobába, előtte mossák meg a kezüket a fürdőszobában. De ez egyrészt talán nem lenne illendő dolog, hiszen lehet nem tetszene nekik, másrészt pedig amúgy is nagyon ritkán engedek be bárkit is a lakásomba, így nem nagyon volt még ilyen konkrét esetem.

 

Hát kb. így működnek nálam ezek a dolgok. :)