sur5al Creative Commons License 2018.01.11 -1 0 51855

"Azok az okosok sajnos nem fogják ezt elolvasni, akik forró kályhába / egy marék izzó parázsra UTÓLAG rádobnak egy rakat tűzifát (örökégés ugye ;) mert mire az első lángocska megjelenik, addigra egy rakás fagáz már meglépett az egyre forróbb fakupacból."

 

A marék izzót a tetejére kell tenni. Félrehúzni, lapátra tenni, berakni az új adagot és a tetejére visszahelyezni. Szép lassan, fokozatosan és füst nélkül fog begyuladni.

 

Ha viszont még dög sok parazsunk van és haladnánk, a meleg meg kell (pl. 2 hét téli szünet után hazaérve hideg a ház), akkor nyugodtam ráboríthatunk egy vödör fát. A primer miatt 1-2-3 másodperc múlva lángol mint állat, inkább az lesz a feladat, hogy a primert zárva a szekunder/tercier levegőkkel valamennyire vissza tudjuk fogni a lovakat és közben ne engedjünk pazarló modon megszökni kívánó fagáz-molekulákat a kéménybe. Pontos beállítás függvénye, de az kiengedett füstgáz hőmérséklettel párosuló gyorsabb hőleadás nem feltétlen lesz alacsonyabb energia hatékonyságú. Összességében lehet a fojtogató mód ad kevesebb energiát. Az lehet, hogy hosszabb ideig tart maga a folyamat, de a takarékos a hatékonyságra megy. Hamarosan bizonyító erejű méréssel jelentkezem.:D

 

Addig egy kis ízelítő képpel érjétek be:

Előzmény: Mekk Elek ezermester (51832)