hbe Creative Commons License 2018.01.11 0 0 38550

Gázgyár utca - Angel Sans Briz út lett a főútvonal, mindkét irányból 40 van, Gázgyár irányba a kereszteződés után is meg van ismételve.

 

A főútvonal vonalvezetése miatt lehet a 40, plusz ha megy a lámpa, akkor azért, mert Gázgyár irányból telezölddel lehet nagyon élesen balra is fordulni Záhony utca felé, ha meg nem megy a lámpa, akkor azért, hogy ne rongyoljanak bele ezerrel a kereszteződésbe, főleg Gázgyár felől. Ugyanis az új rend szerint ha nem megy a lámpa, akkor a Szentendrei út felől Angel Sans Briz út felé kisívben jobbra, vagy Záhony felé egyenesen haladva elsőbbséget kell adni a Gázgyár utca - Angel Sans Briz út iránynak. Ezt nyilván nem a forgalom nagyság indokolja, hanem az, hogy máshogy valószínű nem lehetett megszüntetni a kerékpárutas anomáliát a kanyarodó főútvonallal a régi rendszerben.

 

Így most viszonylag tiszta lett tervezési szempontból a kereszteződés, de azért elég szokatlan, hogy a jóval keskenyebb Gázgyár utca azon a rövid szakaszon főútvonal.

 

Annyi még, hogy a sebesség túllépése nem jelenti automatikusan, hogy a sebességet túllépő lesz a hibás, annak mértékétől függ, és ez a kivétel, nem a szabály.

Előzmény: NAR (38546)