KillBill111 Creative Commons License 2018.01.11 0 1 43530

Sziasztok! 

Ne vesszetek ezen össze, beszéltem a László laborosaival. Van egy ismerős, akinél Lyme IgM pozitív lelet jött ki. Megy vissza a Lászlóba, azt mondják, ez pozitív, de nem Lyme. Erre megismétlik egy hónap múlva megint Lyme-ra, megint IgM pozitív. Na, nagy cirkuszokra megnézik a WB-ot, annak a leletére csak annyit írnak, kizárható a Lyme, ismerős húzzon haza, lazíthat. Na, felhívom a labort, hogy ugyan értékeket mondjanak már, erre közlik, hogy új a program és még nincs bekötve a kórházi adminisztrációba, de azt úgyse tudja csak hozzáértő értékelni. 

Na, mondom oké, akkor térjünk vissza a fősodorba, akkor magyarázzák el nekem miért pozitív a Lyme IgM? Azt mondja azért, mert az egy nagyon érzékeny immun jelző, bármi ha van a szervezetben, az bejelez. Vagyis ha leprára nézték volna, az is pozitív lenne. Ezért van aztán a WB, hogy konkrét kórokozóra megmutatja van e fertőzés vagy nincs. Mondom akkor eddig értem, akkor az volna a következő kérdésem, ha ez így van, akkor ha jól értem, ilyenkor jön az, hogy ha nem a Lymetól pozitív, akkor megkeresik, mitől az? Fickó azt mondja, igen, persze a tünetek függvényében. 

Ekkor megköszöntem, hívtam a kezelődokit, hogy hát mégis mit tervez, hogyan tovább? Ő semmit, majd a háziorvos keresgéljen tovább... Kezdett fogyni a cérna, és megkérdeztem, mégis mit és hogyan keressen egy háziorvos tovább, csak ide küldheti szakorvoshoz, hogy tovább vizsgálják, milyen fertőzés. De mondom a laborban is ezt mondták, stbstb. Na jól elküldtem melegebbre, aztán most beesik az eső. Pénz nincs magándokira. Szakorvos csak a Lászlóban van, Pesten mindenkit oda kell küldeni. Ott eddig jutottunk. Betegjogi képviselő aszongya, írjak neki, majd 30 nap, blablabla. Semmi az a státusz, felesleges költés az adózók pénzéből. Aszongya írjak az igazgatónak, stb. 

Hát ennyit a Lászlós körülményekről. Szédülés, kettős látás, hetente visszatérő magas láz, stb. 

Egy szónak is száz a vége, Lakos és a László kb egy kategóriában vannak. Csak Lakos ugyanezt elég drágán csinálja. Bár a Lászlóban ezeket eltartani az se olcsó. 

Szánalmas.