Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1800

Relex Smile. Mehet egyszerre a két szem, szinte azonnal látni fogsz, de kisérő az első napokban tanácsos. A műtét maga csak pár perc.

Prága (főleg otthonról) nincs messze, szállást bérleni kell. Az ára pár éve kb fél milla volt forintban.

A klinikáról részletek itt vannak valahol ebben a topikban - én is innen indultam el, itt ajánlotta valaki, de megtalálod neten át is.

 

A tech lényege hogy nem leradirozzák meg hasonlók hanem egy viszonylag kicsi vágáson át (3-4 mm) kihúzzák a lézer által alul-felül kivágott részt anélkül hogy a felső layere  szemnek károsodna (azt a 3-4 mm-et kivéve) Emiatt később lehet sportolni, lehet kontaktot viselni, szóval bizonyos szempontból sokkal jobb mint az általam ismert többi tech.

 

Nekem talán 3-4 éve volt. Nem romlott jelentősen a szemem és nem tudom mennyi az öregség belőle amennyit mégis, ill a rossz szokások. Ha elmegyek nyaralni és távolba nézek meg viz kerül a szemembe hirtelen megint sokkal élesebben látok. (Voltak filament problémáim, lehet h most is vannak, a folyadék kiegyenliti a szem apró egyenletlenségeit). A hétköznapokban jóformán mindig csak közelre fókuszálok, monitor, szoba pár méter... szerintem egy eredendő oka a rövidlátásnak az, hogy nem tornásztatjuk  szemet.

Előzmény: shiwnouk (1795)