Gyenyi Creative Commons License 2018.01.09 0 0 22775

veletek ellentétben, akik már előre utáljátok Ten Hagot

Egyikünk sem írt ilyet. Manoh nevében nem beszélhetek, de én nem utálom. Nem tetszik, ha igaz, hogy már beszélt Overmarssal, amikor Keizer még nem sejtette, hogy ki akarják rúgni. De, mint edzőt nem utálom. Viszont, veled ellentétben, az eddigiek alapján nem mondom, hogy Keizer nem jó edző. Inkább azt, hogy nem kapott tisztességes lehetőséget, hogy bizonyítson. Most végre jól felkészülhetett volna egy idényre és megmutathatta volna, hogy milyen edző.

 

Ten Hagnak jó híre van. Nyáron őt is említették, mint Bosz lehetséges utódját, és egyesek szerint a válogatotthoz is alkalmas lenne. Az Arenaban jobb taktikus volt, mint Keizer.  De taktikailag csúnyán bukott a Twente, PSV és az AZ ellen. Edzői tapasztalata nem túl komoly, és nagy csapatban sem edző sem játékos nem volt. A Twente ellen mi is buktunk, ha nem is akkorát, mint az Utrecht (0:4), és a taktikai hibák mellett bukásunkban a pechnek is komoly szerepe volt. Viszont a PSV, AZ és a Feyenoord (még nem játszott az Utrechttel) ellen Keizer jobb taktikus volt mint Cocu, Van den Brom és Van Bronckhorst.

Értékelésénél nagyon igazságtalan nem figyelembe venni a példa nélküli pechet (Nouri, Sanchez rosszkor távozása és a sok sérülés), ami egész idényét beárnyékolta. Már csak azért is, mert a Nouri tragédia Keizer teljesítményét is befolyásolhatta, nem csak a játékosokét. Hogy hibáiban a fenti körülmények is szerepet játszottak-e, nem tudom. Sokáig nem tudott/mert választani Dolberg és Huntelaar valamint Schöne és F de Jong között, ami az egész csapatot bizonytalanná tette. Bár sokkal eredményesebben cserélt, mint Bosz, azért sok cseréje érthetetlen volt, és nem is jött be. De, figyelembe véve a Nouri miatt értékelhetetlen első 2 hónapot, majd a szinte példa nélküli sérüléshullámot, az elért helyezés, pontszám és az egyre több meccsen hatékony támadó játék alapján, több hitelt érdemelt volna.

Azt a részét írásomnak, melyben írom, hogy Ten Hag jó örökséget vesz át, nem veszed figyelembe. Csak arra reagálsz, hogy szerintem, nem lesz könnyű neki 2 hét alatt megismernie a játékosokat. Ten Hag pechje, hogy, ha bajnokok leszünk, se mondhatja, hogy jobb, mint Keizer, mert az őszi hajrá alapján, lehet, hogy Keizerrel is bajnokok lettünk volna. Még jobban megnehezíti az összehasonlítást, ha pedig az új bekk beválik. Ha jól értem, Manohval együtt vallom, hogy, ha Ten Hag nem lesz velünk bajnok, akkor megbukott, és semmi értelme nem volt az edzőcserének.

De most már mindegy, melyikük jobb edző. Legyünk bajnokok, és derüljön ki, hogy Ten Hag egy nagyon jó edző. Remélem, minél hamarabb elkezded szidni, hogy védhessem. :)

Előzmény: nj (22772)