scarabaeus Creative Commons License 2018.01.08 0 1 34871

A másik, a Lovcen legmagasabb csúcsa, a Stirovnik, adótornyokkal. Az sem különbözik sokban: fel kell menni a műútig (amúgy az 900 m fölött van, nem 600), van egy elágazás a gyalogos szerpentinen Zanjev Do felé, majd azon keresztül, úgy az egy szinttel magasabban, 1200 fölött lévő műútig is feljutsz, ott egy ideig a tenger felé tartva eljutsz egy kilátópontig (az OSM térképen is jelölt), nem messze egy bodegától (ahol először ittam mézbort, medovinát, de akkor már rögtön 2-t :-) ), onnan gyönyörű kilátás nyílik a Vrmacra, két oldalán az öbölre, csináltam is panorámát, bár eléggé párás idő volt).

Nem sokkal onnan balra kanyarodik a műút, van letérő a Stirovnik csúcs felé aztán, vagy nekimehetsz a hegyoldalnak, mint a summitpostos bejegyzés írói, de egyébként is, ott az a hegyvidék, lehet mászkálni. Egy idő sem amúgy az a műút felmegy a mauzóleumhoz.

Vrmac: nagyon nagy élmény volt nekem végigmenni a gerincen futó monarchia korabeli katonai úton, útba ejtve a Vrmac legmagasabb pontját, nomeg a másik végén az egyik csúcson a Veriga-szorosra néző Sv. Vid templomot. Erről írtam is korábban.

A magam részéről amúgy, hogy ne a felfelé mászással teljen az időm, mivel feényképezni akarok, ezért csalni szoktam. Taxival simán felmentem a vidovinás bodegáig, vagy a Konoba Krstacig, vagy Gornja Lastvába (onnan mentem végig a Vrmacon, így Muón át értem vissza Kotor óvárosába, így már Kotort is megvilágította a nap az erődtől Muóba ereszkedve a Ferenc József cikkcakkon, reggel felfelé menve rajta nem lett volna még így), mikor mi volt a célom, így már "szintben" kezdtem túrázni. Hazautakon volt időm szerpentonezgetni vagy épp stoppolni.

Előzmény: Pumpkin92 (34870)