LazacX Creative Commons License 2018.01.08 0 0 174573

Az elmúlt napban jött pár hsz az előző bejegyzésemre, ezekre a válaszaim:

 

Mylord3:

 

-Mondjuk rakhattam volna egy smiley-t a a több 100 E Ft-os szövegű hsz-em végére, és úgy látható lett volna hogy nem gondolom komolyan az ilyen szintű pénzköltést.

-A kérdéseim a minőségi kávézás eszközeinek a beszerzésére szorítkoznak. Valahogy csak megtalálom egy daráló elejét meg végét. :)) Kicsit komolyabban: egy új háztartási eszközzel való pepecselés, próbálgatás örömét meghagyom magamnak.

-mert aztán megint olvashatjuk a világháló bizonyos helyein” Ez nagyon csúnya munka lenne részemről, és pont ezért bízom is benne, hogy ismeretlenül sem gondoltad komolyan rólam. Amúgy meg szükségtelennek tartom hogy több fórumon fent legyek, itt gyakorlatilag minden szükséges infót megkaptam. Úgy botlottam ide, hogy a gugliba beírtam a kávé és a fórum szavakat, és az elsők között hozta ezt. Soha nem hallottam még a kávéológia kifejezést, és már kattintottam is ide.

 

H_G:

 

Úgy látom, „az egyik füleden be, a másikon ki”, hogy a döntés nem egy személyes. Pár 10 E Ft-os (mondjuk 50-ig) használt gép szóba jöhet némi idegenkedésem ellenére is, főleg hogy messze nem olyan műszakilag agyonbonyolított eszközről van szó, mint egy automata. És ismétlem, nincs elvetve a használt gép. De közel 100-as esetleg fölötte... biztosan agyon lennék otthon csapva egy használt holmiért ennyi pénz adva. Az új simábban beadható otthon, pláne ha 140-ből így kijön darálóval együtt. Az Anna nagyon szép… Mondjátok hogy nem :D :D

 

Amúgy meg nem gondolnám azt, hogy az elmúlt pár nap alatt hiábavaló lett volna a rám fecsérelt időtök. Egyrészt elvetettem az automatát (Itt jegyzem meg, hogy immár véglegesen, mert leadtam a rendelést a darálóra.) . Másrészt elvetettem az új Gaggiát, megértettem hogy miért. A használtat nem vetettem el, és az újat sem tartom kizárónak. Az Annára (forintra egyárú a Gaggiával) kritikát „csak” a tuningra írtátok, a belső anyaghasználatra nem. Az esetleg meg sem fordul a fejedben, hogy nem óhajtok tuningolni? Megveszek egy gépet, többszörösen jobb kávét iszok vele mint a Szarvasival, akár az első pár darálás után is, elégedetten hátradőlünk otthon, hogy a gép megérte az árát. És pont. De ha mégis tuning. A következő tuningnak amúgy is a darálónak kéne lenni, ezt többen is írtátok. Ami pár év után lehetséges. És majd utána a géptuningon gondolkodás, de az meg nagy idő még innen. Ha az Anna lesz, lehet hogy eladó lesz 4-5 év múlva. De ezek csak fikciók. Ismétlem, döntésem még nincs a főzőnél.

Elnézést kérek ha megsértettelek az első mondatommal, fordított irányban én egy kicsit annak éreztem, muszáj volt visszaadni. :)

 

magyarlacko:

 

Én nem éreztem győzködésnek semmit. Teljesen korrektül tájékoztatást kaptam mindenről. Ismétlem az előző mondatomat: ha tuning, akkor úgyis darálócsere lesz majd a következő lépcsőfok az előrelépésben. Ha lesz egyáltalán. Egy dologban azért csak szembemennék mindenkivel, a Brikkával. Nem szeretnék ilyet. Nagy baj az, ha kihagyok egy-két lépcsőt a szamárlétrán, fellépek a harmadikra vagy másodikra, és ott le is táborozok? Hogy konkrét érvet is mondjak. Nem szívesen adok pénzt olyan eszközért, amit már deklaráltan azért veszek, hogy tovább is adjak. Ezt a pénzt inkább beleadom a kávéfőzőbe. Lehet hogy a darálót is továbbadom, lehet hogy a gépet is, előfordulhat. De a Brikkát biztosan továbbadom. Ilyen eszközért ,eg kis pénzt sem szeretek adni. És tényleg nem szeretnék kotyogózni. Amúgy meg néztem 50-ért pont egy Babyt a Vaterán, ott meg az ismeretlen eladó, valamint a hozzá nem értésem miatt lettem eltanácsolva. Nyilván jogosan, de azért látható belőle hogy mindenáron nem ragaszkodom az újhoz.

 

 

 

És mindenkinek:

 

Ahogy írtam pár sorral fentebb, elindultam az egyik javasolt úton. A kávéfőző immár nem sürgős, tegnap hazahoztam a nyaralóból a másikat (szintén Szarvasi). A mostaninak az oldalán van egy repedés, kb fél éve vettem észre. Igyekszem a kart finoman ráhúzni, de sajnos egyre nagyobb lesz. Túl nagy jövőt már nem nézek ki belőle már csak emiatt sem, esetleg pár hétig húzná még, de amúgy sem szeretném ha a bejutó gőz bajt okozna az áram alatt lévő géppel.

És remélem, senkit sem sértettem meg, ha igen elnézést.