Pumpkin92 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 34870

 

Köszi a választ.

 

Megnéztem a képet amit csatoltál illetve a térképet is hozzá: én is a pirossal jelölt utat találtam meg a google mapon, azaz Kotorból felfelé a "Kotor Fortressig" (ugye az a kotori kilátó az öbölre ahogy látom..) majd onnan tovább kéne menni a "Top Of The Old Kotor Fort Trail" úton de az csak a "Restaurant Nevjesta Jadrana" nevű étteremig visz a google maps szerint. Onnan még menni kéne elég sokat... stoppal vagy gyalog.

 

A te OSmap-odon amit linkeltél a mauzoleumot jelölted be mint cél, de az engem nem érdekel, inkább a táj lenne a fontos, ezért a nemzeti parkban "mellette lévő" Lovćen hegycsúcsot néztem ki, de az is van 1700m magas... Ennek a magassága még alapvetően nem is lenne "annyira" gond, de ha összességében nézem a túrát akkor Kotorból fel 600m (Kotor Fort Trail), majd le, majd újra fel 1700m... aztán ugyanez vissza Kotorba már azért nekem is sok lenne pedig még "fiatal" vagyok. :) (a google maps szerint gyalog kotorból Lovćen 5 óra 20perc és 17,7 km a táv)

 

 

Persze beírtam utazos fb csoportokba is a kérdést, de sajnos elég sok retardált választ kaptam alig pár építőjellegűt, de az egyik: még ajánlották a Kotortól nyugatra lévő Vrmac Nemzeti erdőparkot és a hozzá tartozó Vrmac hegyet, az ugyanis csak 640m magas kb., + a szállásomhoz is közelebb lenne az (ugyanis a szállásom nem Kotorban lenne, hanem vele szemben a másik parton az öböl nyugati részén azaz Muo-ban)..

A szállásomtól a google maps szerint 2órás gyalog út lenne oda fel.

Vrmac megéri a 2 órás sétát oda fel ??

 

Ugyanis ahogy látom segítség nélkül, gyalog Kotorból Lovćen esélytelen. :( pedig az sokkal jobban érdekel és nyilván +1000m magasság azért sokat dobna a látványon is gondolom + jó lenne lekűzdeni egy ekkora magasságot is :) (Kotorból taxival gondolom sok lenne eljutni Lovćen-ba + a kocsiútra a google maps több, mint 2 órát ír, 70km és kihagyja a P1-es útat ami a kotor szerpentinen át menne... csak a gond meg az ha mégis elvisz a taxi valahogy oda, akkor hogy jutok vissza Kotorba? nyilván nem fog megvárni a taxis, telefonálni meg bonyolult lenne elmagyarázni hova kéne jönnie, ezt a szenvedést kihagynám stb)

 

 

Szóval, szerintetek mi legyen?

Legyen Vrmac inkább (oda hogy érdemes eljutni könnyedén?) vagy próbáljam meg mindenféleképpen valahogy Lovćen-t? (ha inkább Lovćen akkor hogy jussak el oda kocsi nélkül?? :D tuti nincs valami buszjárat arrafelé? Hogy mennek az emberek oda a Lovćen nemzeti parkba? azt az infot kaptam hogy a helyiek a Njeguši faluban pihennek meg és onnan mennek fel Lovćen-re...de ezt nem hiszem el valahogy)

 

Előzmény: scarabaeus (34861)