Knick23 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 25127

Sziasztok!

Lefőztem az első mézes sörömet (mézes ale), könyvbeli recept alapján. Minden folyamat rendben ment, a napokban kóstoltam meg az első üveggel. A színével elégedett vagyok, elegendő mennyiségű szénsav is keletkezett, viszont a hab, az szinte nulla. Így olyan, mintha valami üdítőital lenne. Nem tudjátok, mi lehet az oka? A cefre főzésénél az 50-52C fokos fázist ronthattam el, vagy kellene bele egy kis zabpehely? 

Az íze egyébként egész elfogadható, bár a méz ízét nem kifejezetten érezni, inkább egy picit észteres utóízre hasonlítanám. Nem tudom, hogy a méz váltotta-e ki, (termelői akácmézet használtam) vagy a főerjesztés túl magas (20 fok körül) volt? 

Esetleg valami tipp, hogy mit adjak még hozzá, gyömbért vagy narancsot? Érdemes egyáltalán? 

Illetve, az üvegek alján leült egy kis élesztő (1-2mm). Kiküszöbölhető, ha a főerjesztés után átfejtem a sörlevet egy másik tartályba, és abban történik az utóerjesztés?

Válaszotokat köszönöm,

Knick