Vahurka1 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 153

Szia.

 

Én anno az 1000 út utazási irodával intéztettem el a vízumot, a kötelező eü biztosítást és a meghívó levelet is. Amióta a párommal együtt vagyunk már csak a biztosításért kell fizetnem - mivel ő orosz származású és emiatt ingyenes a vízum és a meghívólevelet is ő írja meg nekem. Az országba belépésnél ki kell tölteni egy regisztrációs kártyát két példányban, melynek az egyik példányát a visszafelé jövetkor a határnál le kell adni. A szálláshelynek kell téged beregisztrálnia igazolva a tartózkodásodat, melyhez elkérik az útleveledet. Jobb helyeken néhány óra múlva vissza is kapod és nem 1-2 nap.

 

Moszkváig többnyire latin betűkkel is ki van írva a helység neve, de ez a városon belül már nem teljesen igaz. Az orosz tudás nem árt, igaz volt hogy én sem beszélek oroszul és elmentem így pl. vásárolni - de az önkiszolgáló üzlet az más dolog és a cirill betűkkel is jó barátságban vagyok.

A külföldieknek több helyen magasabb belépő díjat kell fizetni, akár kétszeres árat is elkérhetnek érte - így nem előny, ha angolul vagy németül szólal meg az ember. Alap szavakat és mondatokat nem árt betanulni és akkor boldogulni lehet.

 

A legjobb Moszkvában a metrózást választani, igaz sok az ember, de tiszták és kulturáltak a megállók és gyorsak a szerelvények is.

 

Ha kell még valami infó, akkor írjál a privát címemre.

 

 

Előzmény: center_pivot (152)