nj Creative Commons License 2018.01.07 0 0 22766

"Szerinted még egy balhátvédet kellett volna leigazolni. Ha igazad lenne, akkor Overmars hozta Keizert ilyen helyzetbe, és még kevesebb joga volt szemére hányni balhátvéd nélküli periódusunk botlásait."

 

Overmars felelősségét egy balhátvéd le nem igazolását illetően egy percig sem vitatom!

 

"Segédedző volt, a csatárokkal foglalkozott egyénileg."

 

Természetesen, nem erre gondoltam, hanem a technikai magban betöltött szerepére.

 

"Olyan rosszul idén nem csinálhatta, mert tavaly egész idényben 35 gólt szereztek csatáraink, míg idén már 25-nél tartanak."

 

Aha. És tavaly ki foglalkozott a csatárokkal egyénileg? :-)

 

"Mint a technikai mag tagja, a klub kultúrájának volt őre, amit Bosz idejében vett roppant komolyan."

 

Na, pont erre lennék kíváncsi, hogy ez a ködös feladatkör mit takar! És mire jogosította ez fel?

 

"Emellett ő volt a kapocs az utánpótlás és az első csapat között. Neki kellett felhívnia a tehetségekre az első csapat edzőjének figyelmét."

 

Ezt megint nehéz kívülről eldönteni, hogy kit javasolt ő és kit vett észre a vezetőedző maga. De Boert mindig láttam a fontosabb utánpótlás meccseken, Keizer előtte a Jong Ajaxszal dolgozott, nekik sok újat nem lehetett mondani. Bosz alatt pedig éppenséggel a saját nevelésű játékosok háttérbe szorultak, később el is mentek.

 

"De nagyon veszélyes volt ezt a puccsot az utolsó őszi forduló előtt végrehajtani. Úgy látszik, fontosabb volt, hogy most lecsaphattak, mint az, hogy ezzel esetleg már most elúszik a bajnokság."

 

Azzal én sem értettem egyet, hogy 1 fordulóval a vége előtt lépték meg, de ugyan miért ne lehetett volna egy esetleges Willem elleni győzelem után kirúgni az edzői stábot? Azért az nem olyan döbbenetes nagy siker. Lehetett volna a téli szünetben értékelni az őszi teljesítményt és azt mondani, hogy ez a fél év nem volt sikeres és elküldeni őket. Egyébként, a Twente elleni kudarc miatt egyébként is pipa voltam rájuk (természetesen, elsősorban a játékosokra), mert normális hozzáállással azt a meccset meg kellett volna nyerni a rendes játékidőben. 4 versenysorozatban indultunk idén (bajnokság, kupa, BL, EL), ebből 3 már most elúszott, szerintem, ez inkább kudarc, mint siker. Még azt is elfogadom, hogy Keizer jó ember, szeretik a játékosok stb., de ez lehet, hogy ide kevés.

Előzmény: Gyenyi (22762)