Törölt nick Creative Commons License 2018.01.06 0 0 151

Ezen kívül nekem még van egy hiperérzékeny pontom, a szuverenitás kérdése!

No, ez az, amit nem tudok megbocsájtani, ha valaki megsérti!

 

A szuverenitás tiszteletben tartása alapvető elvárásom nekem is úgy általában:) A következő mondatodról egy olyan valaki képe ugrik be, aki kicsit automata üzemmódban, bizonyos sematikus pszichés minták alapján azonnal üt (hacsak mentálisan is), ha rálépnek a tyúkszemére. (szoktam én is így lenni:)) És ahogy olvaslak, folyamatosan az az érzésem, nem szeretsz a dolgok mögé nézni, ami a megértést adhatná bizonyos esetekben. Ismétlem magam, de szerintem a valódi megbocsátásban ennek a momentumnak kulcsszerepe van.

 

Mivel úgy gondolom, ez az elv egy olyan program, ami mindenkibe bele van programozva jó mélyen.

 

Igen, valószínűleg.  De más dolog kiállni ezért az elvért, és más dolog haraggal tartósítani a viszonyt valakivel amiatt, hogy éppen nem tartotta tiszteletben - valamiért.

 

Ezért én nem találom jó szónak a tanulást arra, hogy ezt a sokszor mélyen eltemetett alapprogramot felfedezzük magunkban! Szerintem sokkal jobb szó rá az újrafelfedezés!

 

Igen, én is azt gondolom, a tanulás sokszor igazából visszaemlékezés. :)

 

Tudod, "Enteomi", én úgy gondolom, hogy amikor az ember, mint értelmes élőlény, tudatában először megjelent a lelkifurdalás, azaz annak a tudata, hogy valami olyat tett, amit nem kellett volna, akkor ez frusztrálta az embert. És ez a fajta frusztráció sajnos öngerjesztő folyamat!

 

Persze nem lepődőm meg, ha egyáltalán nem értesz velem egyet. Séth valószínűleg nem beszél ilyesmiről.

 

:) Seth pont beszél ilyesmiről, kevés olyan dolog van, amiről nem beszél:) beszél pl. természetes és mesterséges bűntudatról. Zanzásítva, a természetes bűntudat a mindenkiben mélyen kódolt lelkiismeret, ami megszólal, ha helytelenül, az egész-szel szembemenően cselekszik, de ennek annyi a célja, hogy felismerje az ember, kapjon egy jelzést, felfogja, és ne tegye többet. A mesterséges bűntudat az elme konstrukciója, hitek, gondolatok, elvárások, értelmezések nyomán egy "mesterségesen" kialakított gondolati séma nyomán fenntartott, teljesen szükségtelen bűntudat. Azt gyanítom, a tiéd ebbe a körbe tartozik, már ha Seth "tanításából" indulok ki. (Arról is beszél egyébként, hogyan, mikor és miért jelent meg az emberi tudatban a lelkiismeret, de ez túl összetett, nem tudnám interpretálni)

 

És ráadásul úgy gondolom, hogy ez egy csöppet sem elvont, vallásos szöveg, hanem nagyon is gyakorlatias tény! Már átéltem ezt többször is!

De félek, hogy mégis, akinek más a hitrendszere, az semmi mást nem lát az előzőekben, mint szenteskedő teológiát...

 

Azt nem gondolom, hogy szenteskedő volnál, az másmilyen, de hogy vallásos ideákkal van átitatva a hitrendszered, az nem kétséges. De félre ne értsd, nem kritizálom ezt, csak egy megállapítás. Tiszteletben tartom, hogy úgy gondolkodsz, ahogy, én meg leírom, én hogyan gondolok ezt-azt, ha már beszélgetünk.

 

Talán kicsit tudományoskodóbban hat, ha megpróbálnék olyasmikre hivatkozni, hogy vajon miért érezték úgy már a primitív népek, hogy áldozatot kell bemutatniuk az isteneik felé?

Én úgy gondolom, hogy a tudatalattiban létező ösztönös, és talán eredendő lelkifurdalás miatt.

 

És talán már a primitív népek is kialakítottak mesterséges bűntudatot magukban, és sajátos hitrendszerüket, mely szerint ha leölnek egy ártatlan állatot, akkor semmissé tehetik a tetteiket....

 

Jó lenne ennek a 22-es csapdájának valahogy véget vetni! De hogyan..?

Igen, itt alighanem egyezik a véleményünk: Kell hozzá belátás!

Én azonban itt saját bűneink belátását értem...

És úgy gondolom, ha valaki eljut idáig, akkor ebből ép ésszel csak a megváltás tudatával lehet kijönni!

 

Igen, látom, valamiért TE ezt gondolod. Ha nem haragszol, azért megpróbálnék rávilágítani arra a tényre, hogy evvel a gondolatkörrel te vagy, aki folyamatos bűntudatban és önostorozásban élsz. Mi pedig (Tivadar, vagy Belga, vagy én) nem tesszük ezt, gondolom, mégsem hiszed, hogy lelkiismeretlen gonosztevők vagyunk. Sóval lehetséges, hogy a 22-es csapdája a saját gondolati/hitrendszeri konstrukciód. És ha ezt megváltoztatod, kikerülsz belőle.

 

 

Előzmény: nemkelltabu (136)