tivadar Creative Commons License 2018.01.06 0 0 150

Ha az ember ügyesen kivár, akkor a kollégák előbb-utóbb válaszolnak helyette is... !   ;-)))

Nem is akarok itt okoskodni sokat, inkább majd a "menekülősben" folytatom.

 

Azt viszont megerősíteném én is, hogy ezt a bűn és bűnhődés témakört el kellene engedni a haragvó és megbocsájtó Istenképpel együtt!   Isten tökéletesen tisztában van azzal, hogy teremtményei itt a fizikai síkon abszolut nem tökéletesek, és hibázni fognak gyakran. Ezen nincs mit megbocsátani,  a létező törvények mindenképp hatni fognak, van aki gyorsan tanul, van aki meg lassabban. 

Ez, hogy quasi jobban haragszom magamra, mint az Isten, engem egy elfuserált egyházi  elképzelésre emlékeztet.

A megváltásról.  Nem tudom elképzelni, hogy Jézus kereszthalála, MINDEN - az az  előtti, majd az az utáni embermilliárdok, ÖSSZES "BŰNÉT" úgymond megváltotta volna.  Minden tiszteletem Jézusé, de ha valaki így hiszi ezt a dolgot, akkor én ettől elhatárolódnék. Azt elfogadnám, hogy bizonyította az Atyának, 1. ez az emberi test alkalmas a továbbfejlesztésre, (nem kell egy újabb özönvíz, vagy hasonló), 2. bizonyította az embereknek, hogy a legkínosabb halálból is van visszatérés, nem kell "besz@rni emberek!

De az, hogy bárki HELYETT elvégezte volna a szükséges változásokat, az önmunkát - azt nem hiszem és nem is logikus. Mindenki magáért felelős!   (de itt megint belefutunk a reinkarnációba...bocs.)