Kriszibacsi Creative Commons License 2018.01.06 0 0 24304

Sziasztok,

 

fejlemény: tervezőnk átrajzolta kérésünknek megfelelően a teherhordó falak vastagságát. (30 NF) Még egyszer köszi mindenkinek a megerősítést! Már minden klappol, de feltűnt, hogy 50x100 sávalapot írt elő. Nem túlzás a 30-as falhoz 50 cm széles sávalap, egy egyszintes háznál? Ez így elég sok betont megenne... Talajmechanikai vizsgálat nem volt.

 

Továbbá a gépészeti tervben szereplő leírástól mennyire lehet eltérni? pl. olyan kond.kazánt írt bele ami nekem egyáltalán nem tetszik, mert csak 7,6 KW tud lemodulálni. Amit én szeretnék az tud 1:10 arányban (akár 3KW-ig le tud modulálni, ami szerintem a mai alacsony energiás házaknál fontos). Plusz egy árban vannak és szinte azonos teljesítményűek. Az indirekt tárolónál is más típusra gondoltam...stb. Van egy olyan érzésem, hogy egy fogtak egy "sablon leírást" és az úgyis jó lesz...bár remélem tévedek.

 

A terven feltüntetett hőszigeteléseknél jobbat beépíttethetek? Fura, mert pl. konkrétan megmondtam, hogy 30 cm kőzetgyapotot (még a márkát is megmondtam) akarok a födémre tenni, ehhez képest a terven 30 cm üveggyapot szerepel. Ugyanez van a homlokzatnál is, terven 15cm EPS 80, én meg 15cm gratit mondtam. 

 

A tervdokumentációnak tartalmaznia kell egy előzetes energetikai számítást? Arra gondolok, hogy amennyiben a terven szereplő anyagok beépülnek, akkor a ház energetikai jellemzője: XXX KWh/m2a. 

 

 

Köszi előre is a válaszokat!