CZsolt_79 Creative Commons License 2018.01.06 0 1 174497

Szia,

 

Ha visszaolvasol épp az új Gaggia Classic-kal kapcsolatban jönnek az ellenérvek, hogy mennyire lebutították ezt a szerkezetet, és már csak a neve az ami korábban volt. Nekem is volt jó pár Gaggia Classicom, minden évjáratból, meg Gaggia Babym is, és igazából mindegyik jó volt, de elég érzékenyek az őrleményre. Épp ezért én (és szerintem a fórumon senki) nem ajánlom hozzá az előredarált kávékat. Ennél a főzőnél ha lehet ilyet mondani még fontosabb egy jó őrlő.

Hasonló utat jártam be, mint amire te most készülsz lépni. Delonghi gépem volt (Szarvasi működési elvén főzött). Kezdtem egy kézi őrlő+brikka párossal. Nem volt rossz, csak meguntam tekergetni minden reggel. Majd váltottam egy új őrlőre és egy használt gépre, és akkor jártam be a Gaggiás útvonalat. Az már minőségi ugrás volt, amit egy automata és a Brikka sem tud hozni.

Aztán kipróbáltam a Rancilio Silviát PID-elt változatban és rájöttem, hogy attól a géptől se jobb se rosszabb nem kell. Nekem nagyon bejött, sokkal jobban tolerálta az őrlemény vagy a tamperolás hiányosságait, szinte nem tudtam vele rossz kávét húzni, és emellett nekem nagyon tetszett a gép, én imádtam.

 

Szóval én csak mégegy voksot tennék amellé, hogy egy jó (szerintem új őrlő) pl a CM702, nekem a Bezzera BB05 van, és egy megbízható használt gép. Pl Gaggia Classic, Baby vagy ha többet rászánsz akkor egy Silvia. A természetes kopásból eredő dolgokat olcsón lehet javítani, és még házilag is megoldható (én így tettem).

 

Jó kávézást!

 

 

Előzmény: LazacX (174496)