Kisfiatal Creative Commons License 2018.01.05 0 0 220260

Sziasztok!

 

Lehet, h hülyeségeket kérdezek most, de akkor is jólesik róla beszélni másnak.. :( 

Szóval tegnap meghalt a cicánk :((  Már írtam róla itt korábban, 16.5 éves kandúr volt, ivartalanított. Élete első 14 évét lakásban töltötte, benti macs volt. Aztán kiköltöztünk kertes házba 2 éve, persze nem engedtük ki egyből, meg először nem is akartuk kiszoktatni, ki-kijárt, de benti maradt alapvetően. Ámde a második nyáron(azaz 2017) effektíve kiszokott.. Nem kergettük ki, egyszerűen úgy döntött jobb neki kint, és este sem jött be. Közben hoztunk másik macskát a házhoz, akire eleinte fújt, de aztán megszokta, haverok nem lettek, de nem foglalkozott vele, néha megkergették egymást (ill főleg a kicsi az öreget :) ), aztán annyi. Szeptemberben amikor már hűlt az idő, 8-10 fok alatt volt esténként, akkor estére beengedtük, ill visszaszokott a házba, és kijárt. De ha jó volt az idő, simán kinthagyuk napközben-délután úgy h nem voltunk itthon. Nem volt semmi gond. Tegnap is így történt, nagyon ki akart menni, kiengedtem délelőtt, aztán dél körül elmentem, megnéztem, megvolt, feküdt egy eldugott helyen, nem volt hideg, sütött a nap, gondoltam hadd legyen kint. És este 6kor arra kellett hazaérnem, hogy holtan fekszik a füvön szerencsétlen, csurom víz, szegénynek a pofája úgy maradt hogy éppen fújt, és a farka is borzolt volt kissé. Kerestem rajta külsérelmi nyomott, de komolyat nem találtam, a hátán volt egy kisebb véres folt. 

Igazából arra keresnék választ, hogy szerintetek mi történhetett, mi okozhatta a halálát? Lehet h hülyeség, csak azért gondoltam mivel itt jobban értetek a macskákhoz. Amit tudni kell: pér hete feltűnt itt két kutya, aki beszökött a telekre és dézsmálták a macskák kajáját.. Lehet hogy valamelyik volt? Esetleg egy másik kandúr? Volt már dolga másik macskával, meg is kergette, de volt hogy az verte le őt. Illetve feltűnt egy másik macska is, még arra is gyanakszom.. tehát nem tudom, ha egy kutya támadta meg az nem hagyott-e volna komolyabb nyomot rajta? Illetve mitől halhatott meg? Amire gondolok, hogy sokkot kapott és nem bírta a szíve.. Vértócsát sem találtam. Egyébként nem ijedt meg kutyától, macskától, hanem inkább érdeklődéssel ment feléjük, ezt kicsit furcsálltam is. Tehát nem az volt hogy meglátja és már bújik is, hanem egy érdeklődő fejjel fordult arra :) 

Meg egyébként az utóbbi időkben néha furcsán is viselkedett, el-elbújt, volt hogy hideg volt 4-5 fok, de ő ki akart menni, és lekucorodott a garázsban a kacatok közt(igazából egy fedett kocsibeálló, nem zárt garázs még), vagy a szaletlinél kucorodott le szintén a kacatok közt. A házban is az utóbbi időben egy eldugott sarokban tanyázott. Van aki szerint ez azt jelenti hogy érzi a véget.. De látszólag nem volt baja, evett, jött-ment. Illetve valszeg pajzsmirigy túlműködése volt, mert sokat evett és ivott, de elvolt. Ja még annyi, hogy amikor ült, akkor a bal oldalán volt egy kitüremkedés, mint1 sérv (?) vagy nem is tudom. Ha felállt akkor nem lehetett érezni. Ez mi lehetett? 

Igazából szép kort élt meg, de rohadtul hiányzik, hogy nem jön elő, nem kér enni, nem kell beengedni a házba.. :( Még pár évet talán élhetett volna.

Köszönöm, ha elolvassátok.