Nikolas Pe Creative Commons License 2018.01.04 0 0 24297

Sziasztok!

Van egy minimális fejlemény és tapasztalat amit most meg is osztok veletek.

 

Sikerült egy helyet találni ahol a kondenzvíz csapda 2500Ft-ba kerül. Le is rendeltem belőle 7 darabot délután, ha az üzenetek tanulsága szerint holnap meg is érkezik, le a kalappal előttük, bár tény az is, hogy ebből élnek.

 

Munka után elmentem a kedvenc  építőanyag kereskedésembe és elhoztam a légtechnika csöveket, az összeset ami volt:) 7db meg hozzá 7db derékszög. Ej, meglehetősen horror az áruk :/ nem örülök neki, de még csak szállítón van:)

 

Hazaértem és szétbontottam az összes vezetéket, jó stabilak voltak, sajnáltam is, de az 1m-es csövek a szigetelés tetejéig éppen méretesek, így nem is lesz nagyon hulladék.

 

Az összes csövet a helyére is tettem már csupán a kondenzvíz csapdákat várom.

Szétszedéskor tapasztaltam, hogy a párásodás minden helyen a legfelső pontból kezdődött.

Tehát hiába voltak a csővezetékek a teljes hosszukban leszigetelve a kilépési pont hőmérséklet különbsége okozta a gondot, mindenütt nedves, párás és nyirkos volt a cső, sőt a víz is folyt belőle.

 

Annyi megnyugvás látszik, hogy ez okozhatta a problémát, tehát eha a szigetelés fölé beteszem a csapdát nem okozhat gondot.

 

Ugyanakkor egy kérdésem lenne, kértem kölcsön a szomszédtól egy infrás / lézeres hőmérőt és megnézem a szigetelések között a hőmérsékletet.

12 Celsius fok volt, hozzá tartozik kint 4, a padláson 5 fok volt.

Szerintetek ez reális, hogy a két szigetelés közötti levegő hőmérséklete ennyi?

Vagy megy valahol a meleg?

Első körben nagy gondot nem látok.

Vettem dobozos fehér festéket is amivel a gipszkartont lefújom és utána le tudom festeni a normál színre, eléggé átlátszik jelenleg, bosszantó.....

 

folyt holnap remélhetően................