FSO Papa Creative Commons License 2018.01.04 0 0 30587

Azért az, hogy Anglia, még kevés infonak :) én pl legutóbb Skóciából jövet Newcastle-Amsterdam útvonalon kompoztam. Jobb volt a hajókabinban aludni, mint valami szaros parkolóban senyvedni :)

Amúgy pedig az a legjobb útvonal, ahol a kinézett időpontra épp a legolcsóbb az átkelés :) aferry.com-on nézelődj. Van komp Dunkerque-ből és Calais-ből is, illetve utóbbiból a Eurotunnel vonat, ami azért sokszor a legdrágább.

Kifelé lábon legutóbb nyáron mentem trélerrel, épp Calais felől. Teljesen körbekerítették a kikötőt, migráncsnak még nyomát sem láttam. Még a városba is bebumliztam előtte, olcsó üzemanyag vételezése céljából. Késő este volt, de egyetlenegy példány nem sok, annyit sem láttam.

Ahogy azóta olvasom, az E40 belgiumi szakasza lett gázos. Tehát lehetőleg ne ott állj meg éjjeli pihenőre. Bár az említett nyári alkalommal én pont megálltam az egyik kúton kajálni, és ugyancsak egy darabot sem láttam.

Az a veszélyes, ha valamiből látszik, hogy a szigetre tartasz és pénz is van nálad. Kitűnő példa volt erre az én magyar rendszámos tréleres szerelvényem :) Lehet, hogy csak szerencsém volt. Mondjuk júliusban alig pár óra volt az éjjeli sötétség. Nappal jóval kevésbé olvadnak bele a környezetbe :)

Előzmény: mercepor (30586)