Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 0 149628

magas műgyanta tartalommal rendelkeznek, ez egy olyan kemény felületet ad mely nem kopik "porosan", tehát nem porosodik."

Jaj, na végre amibe kapaszkodhatok :-) Ez a "szálerősítés" ami a csomagoláson bekarikázva (vmi Mapei cucc), ilyesmire gondolsz igaz?

Nos ilyet tett le először a cimbi, miután végigcsiszolta az eredeti "kiegyenlítést", amitől egyébként frászt kapott, folyamatosan káromkodott. Tesóm azt hitte ennyivel megússza, de nem mert ez csak az ún "durva" kiegyenlítő, 3-40mm-ig, 25kg anyaghoz 4.5l vízzel.

Csiszolás után jött a portalanítás, hát a ciklonos leválasztó itt is jó szolgálatot tett, de mivel csak finom port szívtam vele, 2 helyiség után azért kiporoltam a szűrőt. De a nagyja így is a forgácstárolóban landolt.

Ja, a kiegyenlítő előtt végiglocsolta-hengerelte ilyen tejszerű "alapozóval", ha jól emlékszem segíti a kötést és megköti az esetlegesen ottmaradt port 

Aztán jött a fenti Mapei:

Aztán szólt a cimbi tesómnak hogy hol a finom kiegyenlítő? Merthogy ez a durva nem olyan tükörsima felületet ad ami az igazi (mondjuk én annak láttam :D) Naszóval elzavartak az OBI-ba, sajna Mapei-ből nem volt finom, így Ceresit lett, ugyanúgy 25kg-os kiszerelés amihez már 6L víz kell, és ez 2-20mm kiegyenlítésre szolgál.

Ez pl ilyet csinál (mondom, én ugyanilyennek láttam a másikat is, de cimbi azt  mondta hogy tudja h nem olcsó, de KELL):

Ja, ez utóbbi helyiség érdekes, mert itt járólapok voltak eredetileg amit nem kellett felszedni (ne kérdezzétek miért, ezt határozta a haditanács), viszont hogy a kiegyenlítő szépen megmaradjon, vmi spéci "csempére a csempét" alapozóval kellett átkenni, de előtte ő is kapott a Columbus-szal. Ekkor vmi érdekes fejet tett fel, olyan drótkefe-szerű cuccok voltak, vagy 6 darab a fejen. És azzal karmolta meg a régi járólapokat ....

.. mielőtt rákente ezt. Sajna erről nem csináltam fotót h mi a neve, de h valakit érdekel megkérdezem. Ennyit jegyeztem meg hogy "csempére a csempét" alapozó, meg vmi kristály v mi az isten tartalmú és igen érdes felületet ad, gyorsan köt.  A henger amivel felhordja kb. rögtön kuka (szóval nem a legjobbat kell erre befogni)

Ami igen nagy szó volt hogy volt olyan ismeretsége itthon, akitől ilyen gépet kölcsön tudott kérni (és kapni!), ez a masina azért nem egy malteroskanál kategória. Ja és fejekkel együtt. És puszira...

És amúgy pihenni jött haza, odekünn egész évben ezt csinálta. Nade így működik egy "legjobb barát" :) Én mindig csak "haverként" hivatkoztam rá, de tesómmal tényleg legjobb barátok.

Nos így néz ki a dolog laminálás előtt. Ami tehát sok port maga aló nem fog kipuffogni. Azt nem tudom biztosra, de mintha említette volna hogy végső csiszolás után (?) fog-e még rákenni valamit. Majd megkérdem.

Bocsi a kicsit offtopikért, de láttam megmozgatta a fantáziát pár embernél és ez nekem is új dolog, hátha hasznos infók is vannak benne.

És hogy ne csak offoljak: délelőtt még ennyire volt időm, hogy elkezdtem az új satum pofáját csinálni, a ragasztásig jutottam (27-es tölgy deszkám volt csak):

Uccsó képen látszik a különbség. Az előd segít az utódnak :) Csak a deszka 2 oldalát egyengettem meg (21 centi széles), azokat ragasztottam össze, majd hétvégén folytatom a többi oldallal is.

A szélezéses képeket meg csak azért, mert korábban sokat paráztam erre hogy jajj, hogyapi**ba fogok szalagfűrésszel egyenest vágni hosszabb szakaszon (volt már 2m feletti deszkám is amit széleztem), aztán egyszer körfűrésszel estem neki, és rájöttem hogy egyengetés előtt pont eléggé egyenesre lehet ezzel is vágni, még ha pár mm-rel több is veszik el, nagyságrenddel hatékonyabb/gyorsabb és .. egyenesebb is így a vágásvonal, mindezt szabadkézből (előtte persze azért berajzolva a vágásvonalat).

Előzmény: fahobby (149626)