Ka Pál Creative Commons License 2018.01.03 -1 0 13267

Ajánlanám becses figyelmedbe Münsterben, a Hotel Hauserwirt-et. Ugye ez nem a völgyben van, hanem annak a bejáratánál.

Amiért én ezt választottam síeléshez:

  • Ha nem a méreg drága, felvonók melletti szállások közül választasz, már majdnem mindegy, hogy 10 percig vagy 20 percig autókázol (Tux gleccserhez 40 perc volt az út).
  • Hétvégén, érkezéskor mindenki befelé igyekszik a völgybe délután/este, ekkor szinte megváltás, hogy nem kell bearaszolnod a völgybe egy hosszú út után + 2 órában, ugyanez a hétvégi turnusváltáskor távozóban: nem kell kiaraszolnod a dugóban reggel a völgyből (ismerősömék ~3 óra alatt értek ki szombat reggel a völgyből, míg nekem 10 percembe került felhajtani az autópályára, bár azt követően meg lépésben vagy 1,5 órát kellett haladnom, de ez már mindekinek egyformán "jutalom" a síelés végére, de úgy általában, hétvégén ez a helyzet az autópálya ezen részén). Alapvetően elmondható, ha innen jársz be a völgybe, hogy minden nap éppen ellenkező irányban mozogsz, mint a tömeg (és itt a tömeg, szó szerint értendő!!!) Megjegyzendő, hogy a síbérlet érvényes a buszra is...
  • Maga a szállás éppen a viszonylagos távolsága miatt jelentősen kedvezőbb árú, mint a völgyben lévő többi, a félpanzió szerintem nagyon bőséges és nagyon rendben van, a szauna részleg kicsi, de használható, van természetesen sítárolója/cipő szárítója. Ha a -rendkívül tiszta- istálóból, nagy üvegablakokon keresztül bebambuló, szép lovakat is figyelmbe vesszük, egyedi, különleges az éttermi része is. A hetes, félpanziós foglaláshoz ajándékba kaptunk egy lovasszánkózást a falu határában: ugye ló az adott ezen a szálláson. Nagy, vastag takarókba burkolózva, a páronként kiosztott 2 decis snapszos üveget szorongatva, kellemes időtöltés volt a reggeli csönben végig suhanni a kertek alatt.
  • További előnye az étteremnek, hogy rálátsz az egész völgyre, így reggeli közben figyelve az időjárást, némi támpontod van, a völgy melyik részére érdemes elindulni, érdemes-e nekivágni a gleccsernek (Ez a völgyben lévő bármelyik másik szállásról nem mondható el, hiszen a hegyek aljából, gyakorlatilag nem látsz fel a völgy oldalán lévő pályákra sem, a szállás ablakainak jó tájolása esetén, esetleg a völgy átellenes oldalát kémlelheted, de a gleccser egyáltalán nem látszik. A reggel/este sokszor beülő köd miatt a völgyben egyébként is kérdéses a szép kilátás, míg ebből a szállóból ez szinte mindig adott).
  • Ha besokaltál a nagy hegyektől, egy csendesebb és nagyon szép kilátást nyújtó, kis síterep is található a 4-5 km-re levő Achensee két oldalán, ami egyébként nyáron is nagyon szép környék. Besízéshez is jó lehet egy félnapos jeggyel ide menni...

 

Előzmény: polo2004 (13263)