Sziasztok és B.U.E.K. minden kecske barátnak :)
Lenne egy kérdésem, de előtte egy kis bevezető.
Szeretnék ráállni egy hús hasznosítású fajra és nekem úgy tűnik, hogy a Búr faj eléggé nagy népszerűségnek örvend. :)
Szeretnék vásárolni 10-15db "kis" Búr-t, amit lassacskán felszaporítok és majd még vásárolok melléjük.
Ahhoz, hogy a számításom bejöjjön van egy nagyon fontos kérdés amiben jó lenne, ha tudnátok segíteni.
Egyelőre idő híján nem szeretnék fejni, az utódok megtudjak oldani , hogy az anyaállat ne kapjon tőgygyulladást. Abból kiindulva, hogy a természetben sem feji senki az állatokat.
Arra gondolok, hogy mivel ez nem egy tejhasznú kecske (éves szinten 3-500L tej), ezert a gidák megtudnák oldani ezt a problémát.
Mi a véleményetek, vagy tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat!