Gyenyi Creative Commons License 2018.01.01 0 0 22760

" Kluivertet kifelejtettem, neki is jobban örültem volna."

Amit eddig edzőként csinált az biztató, de túl nagy tapasztalata azért nincs. Ezzel együtt Ajax-os, tehát örültem volna neki. Seedorf is biztos jött volna, ha hívjuk. 

 

"te pipa vagy rájuk Bergkamp kirúgása miatt"

Akkor félreértettél. Bergkamp szerepe számomra nem volt világos, de annyira pozitívnak azért nem láttam. Kinevezte magát az Ajax kultúra őrzőjének, és kifúrta először Jonk-ot (lehet, hogy jobb is, annyira nem vagyok benne a dolgokban), majd valóban miatta (vagy Spijkerman miatt(?)) is ment el Bosz. Bosz-t nem sajnálom, mert szerintem nem jó volt, hanem főleg szerencsés. Engem az zavart, ahogy Overmars kirúgta Keizert és Spijkerman-t, hogy megszabaduljon Bergkamptól. Különösen, ha igaz, hogy Ten Hag-gal már elég rég megállapodott, azaz csak az alkalomra várt, hogy leszámolhasson Bergkamppal. Eddig nem fogadtad el, hogy Keizer a Bergkamp - Overmars ellentét áldozata. Ha lenne más oka is a két segédedző kirúgásának, talán igazad lenne. De mi rosszat tettek? Spijkerman 2006 óta van a klubnál, 4-szer volt bajnok De Boer-ral, éppúgy, mint Bergkamp. Szakmailag mi kifogás lehetett ellenük? Azt olvastam, hogy tavaly Bergkamp kifogásolta, hogy Bosz nem törődik eleget fiataljainkkal, ami nem felel meg az Ajax hagyományoknak. Általában, ha kirúgnak egy edzőt, azokat a segédeket rúgják vele ki, akiket hozott. De itt nem az edző volt a cél, hanem egy segéd. Overmars szakmailag nem is olyan rossz, hiszen legtöbb leigazolása beválik, és ritkán múlt rajta, ha egy fiatalunk nem írt alá. Keizer kirúgása viszont piszkos munka volt. Ha az Utrecht meccs után rúgta volna ki, még jogosak lettek volna érvei. De végül egy kimondottan eredményes bajnoki ősz végén (sok gól, elég sok pont), egy 11-esekkel elbukott kupameccs miatt kirúgni az edzőt, aki embertelenül nehéz körülmények között kezdett, hogy megszabaduljon egy konkurensétől, aljasság. Az is furcsa, hogy bár, mint technikai igazgató Overmars volt Keizer főnöke, mégis Van der Sar indokolta meg a kirúgásokat. Ez a páros nem jó.

 

"ne galoppírozzuk el ennyire magunkat!"

Azért kezdtem "lehet"-tel.

 

"Keizer is jó volt a Jong Ajax élén, de az első csapat másik műfaj!"

És mégis jobb volt ott, mint például Bosz. A BL, EL Nouri ellenére nagyon kevésen múlt, a kupában kicsit jobb volt, a bajnokságban egyértelműen. Boszt nem rúgták ki, miután a Cambuur (nem a Twente!) kivert minket.

 

"elolvastam a Jaap de Groot által írt Cruyff-életrajzot, nekem egy kis csalódás volt"

Mit vártál Cruijff leglelkesebb hívétől, aki bevallotta, hogy soha nem mondott ellen Cruijffnak? Úgy tudom, készül egy komoly, semleges Cruijff életrajz is. Azt én is el fogom olvasni.

Előzmény: nj (22759)