TyggeR Creative Commons License 2017.12.28 0 0 59391

megint meg fognak szólni, hogy szemetelek a topikba, szóval csak így utoljára: konkrétan megkérdeztem erről a belügyminisztériumot, ezt a választ kaptam. szerintem baromi logikátlan, hiszen a korábban autóhoz rendelt rendszám névre szólóvá válna, nagyon erőltetettnek érzem az érvelést. vagy csak nem gondoltak rá, hogy lenne ilyen igény később, nem tudom

 

Ha valaki 112 ezer forintot is kifizetne egy már évek óta a forgalomban nem szereplő rendszámért, külön engedéllyel miért nem kaphat erre lehetőséget?

 

Egyszerűen válaszolva: a jogszabályok nem teszik lehetővé. Lényegét tekintve arról van szó, hogy a rendszám a jármű olyan azonosító adata, amely a rendszámtábla visszavonását és fizikai megsemmisítését követően is az adott jármű azonosítására szolgál. A járműnyilvántartás elsősorban a rendszámra épül, ez az adat a nyilvántartásba vett jármű alap-azonosító adata. A járműnyilvántartás a rendszámtáblán szerepelt karaktereket abban az esetben is tartalmazza, ha a jármű már nem rendelkezik az azonosító adatot megjelenítő rendszámtáblával, mert a jármű a forgalomból már kivonásra, a rendszámtábla visszavonásra és megsemmisítésre került. Tehát a rendszám, mint azonosító adat nem kerül ki a nyilvántartásból.

Előzmény: [PeliScan] (59390)