Törölt nick Creative Commons License 2017.12.21 0 0 41472

A következőképp alakult az amwayes sztorim.

Elmentem egy mt-re egy régi ismerősömmel (nevezzük A-nak), akivel viszonylag ritkán találkoztunk. Utána elmentem egy htt-re is, azon ő már nem is volt ott. Ezután találkoztam egy másik ismerősömmel (ő legyen "B"), akivel viszont napi kapcsolatban voltunk, teljesen más témában. Elmondtam neki, hogy be akarok lépni, ő erre azt mondta, hogy hoppá, ő is épp most lépett be, és mivel az előző ismerősöm(A) nem jelentkezett többet nálam, nem lépnék-e be őhozzá. Így hozzá regeltem be üzletépítőként (B-hez). Utána elmentünk megvenni az alapcsomagot. Úgy volt, hogy kiváltom a vállalkozóit, de mikor az önkormányzatnál elmagyarázták az alapköltségeket, azonnal elálltam mindenféle üzletépítéstől. Úgyhogy még el sem indultam, máris abbahagytam.

 

Innentől egy szót sem beszéltem sem A-val, sem B-vel az amwayről. Ez azóta is így van, annak ellenére, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk FB-n. A fb-s tartalmaikat látva úgy gondolom, egyikük sem foglalkozik amway-jel, talán terméket sem vesznek.

 

Snitt.

 

Néhány éve derült ki, hogy egy B-vel közös barátunk, egy távolabbi ismerősöm, "haverom" (legyen most a neve: C), akivel ugyanabban a témában voltunk ismerősök, mint B-vel, szintén amwayes volt. Mivel A és B jó barátok és sokkal több közös ügyük volt egymással mint velem, azt hiszem jogos a következtetésem, hogy C B szponzora volt, egyben az én felsővonalam is. B annak idején nem mondta, hogy C a felsővonala és én sem kérdeztem meg anno ki a szponzora: engem az érdekelt, hogy nekem miben tud segíteni. Mivel a vállalkozás nem indult be, az egész ügy ugrott is, nem is beszéltünk róla többet, inkább foglalkozunk az előtte és utána is közös témákról, B-vel is és C-vel is.

 

Egyébként amióta már tudom hogy C amwayes volt, vele összesen kb tíz mondatot beszéltünk az egészről, a tegnapi n21-es kérdésemet is beleértve. Mivel nem volt elégedett a céggel, nem csinálja és terméket sem vesz, a reakcióiból arra tippelek (és ez csak tipp), sérülten lépett ki.

Szerintem közülünk (A, B, C és én) csak én veszek még amway termékeket.