foxrudi Creative Commons License 2017.12.19 0 2 144684

A tiédre megy a válasz,de nem kimondottan neked szól.

  Úgy érzem,már kicsit belém van állva!!

 Nos!!

 Én Nem állítottam,hogy jobb lenne az egylépcsős,a kisüstitől!Ilyenről szó sem volt!!

 Jómagam is kisüsti rendszeren főzöm!

 Megmagyarázni mindent lehet az irónia,és cinizmus határtalan világában!Nekem a kék kék,a büdös büdös,a legyek pedig sok fertő terjesztői!

Ha tegyük fel egy up-t egy bizonyos "régi" kiadású írás alapján választunk el,akkor igencsak leengedtük.Majd a terméket pl:43°ra hígítva tuti opálhalmazt kapunk,Hűteni,és szűrni kellene.

 "de a hidegen szűrés nem jó" mert kiheréli a pálinkát(állítják ezt egyesek).....Máshogy pedig benne marad.Agárdon pl hűtik,és szűrik.(Ezzel nem állítom azt,hogy az egylépcsős jobb!Még mielőtt valakinek kedve támadna ezt is kiforgatni)

 -A tiéd is csak egy ,vélemény,ahogyan az enyém is (bár Te lentebb az enyémet leszűkítetted a versenyek,és közvetlen kis környezetem világára)Ugye?.Sugallva ezt arra,hogy nem mérvadó és vállalhatatlan álláspont.Én azt tapasztaltam,hogy ha pisztóriusszal főzök,határozottabban válnak a frakciók,és jobbak a pálinkáim a visszajelzések alapján.Te,ti nem!!?Ízlések és pofonok.

 Mivel járunk évente többször is főzdelátogatásokra,és (személyes tapasztalat alapján állítva)Egyre többen használnak,és terveznek használni valamilyen erősítést finomító üstökre!!

 Továbbra is ez az ami foglalkoztat.

  Mi lehet az oka???

 Tudván azt, hogy ezzel nem rövidítenek a főzésen.Mivel kisüsti rendszer.

  Hacsak nem gyorsabban lehajtják.Bár attól még a cefréző üst ugyan úgy fől.

 -"A fórumon nagyon sok mindenre megtanították az otthon főző társadalmat"...Ez így van,viszont ez alapoknak jó!!!Folyamatosan fejlődik minden,és már  régi dolgokat is modernül készítik.Vályogtégla pl....Meg a történelmet is átírták már párszor.....

 "A többség kérdéséről:a pálinka- és borversenyek célja nem az,hogy alakítsák a pálinkát és bort szerető emberek ízlését."

 Nyilván a marketing is fontos,és el kell adni a terméket,de hiába a sok érem,ha az ital hitvány.Azért nem lehet itt sem általánosítani.

  A borúlátás, pesszimizmus beskatulyáz megláncol.

 Több a pálinkaivó igaz,de még sajnos most is sok a majdnem guggolósra szocializálódott.Pl Ahogy a bornál is inkább iszik kannás muskotályost,mint palackozott minőségit,még ha megteheti akkor is,mert már neki az vált etalonná.No vagy mikor vissza böffen a pálinka jó mély ízzel,na ez jó.....

 Olaj: Azt szűrni kell(vannak akik nem szűrnek) lelkük rajta,én szűrés párti vagyok.

 -"Ettől még szeretheti valaki a másikat,de kimondani,hogy ez versenygyőztes,én is ezt szeretem,ezért ez a tuti,hát ezt nem illik."Ez hogy jött ide??Gondolom csak általánosságban jegyezted le....?Egyébként ez nem más,mint sznobság.

 

 

Előzmény: obsitos3 (144655)