Nincs ilyen, hogy "értelme", termékek vannak, irányzatok, ízlések.
Mi az, hogy "nagy deflegmáció"?
Ismerek innen olyan kollégát, aki mindenféle feltét nélkül magasabban tud főzni, mint én vízzel, a pálinkája pedig kiváló sokak szerint is, versenyeredménnyel. És?
72%-os a szilvám idén. Ezt kétszerinek nevezed vagy már 2.2? :) Jövőre talán egy kicsit lejjebb megyek.
Ez az idei évem, tavaly ugyanezt 66%-ra produkáltam, akkor ez már magas deflegmációnak számít?
Nem tartom fontosnak, de azért leírom, az a pálinka, amivel idén a főzést kezdtem a módosított főzővel, úgy sikerült, hogy nem tudtam a deflegmációt kézben tartani, 80-82%-on jött végig, gondoltam ennek annyi. A találkozónkon szervezett körülmények között 16 (?) fő, mindenki fórum tag itt, mindenki kisüsti párti, mindenki amatőr, a legjobbnak találta a nevezettek közül vak bíráláson(szintén 16? tétel).
Mit vonsz le ebből? Nem javaslom senkinek, hogy ilyen alapon növelje a deflegmációt, ezt sugallni sem szeretném, ki kell próbálni, ezt-azt és menni arra, ami bevált, inkább az egyediség az érték ebben az egészben, egy produkció lehet harmonikus így is, úgy is, nem válik itt ketté ez az ügy. :)