mta1 Creative Commons License 2017.12.18 0 1 32420

Sokszor kérdezik tőlünk, - ebben a csoportban is - hogy egy-egy pénzérme mennyit ér. A legjobb válasz ilyenkor, hogy amennyit adnak érte. Na de mennyit szoktak adni érte? A legegyszerűbb módja, hogy megtudjuk erre a kérdésre a választ, az az, hogy megnézzük lezajlott árverések elkelési listáit. Csak hát ezeknek a listáknak az előkeresése fáradságos munka. Ezen segít a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete​ által támogatott fejlesztés, amelyet ezúton szeretnék bejelenteni a gyűjtői társadalomnak.
Sokan gyűjtik az 1848 - 1922 időszak pénzeit, melyet leginkább Ferencz József osztrák császár és magyar király neve jelez. A korszak fémpénzeinek árverési adatait gyűjtöttük össze a lenti honlapon. Induláskor máris több mint 69 ezer pénzérme elkelési árait tartalmazza, amelyet az email címmel regisztráló felhasználók használhatnak. Mindenki számára ingyenesen elérhető 2018 végéig, és terv szerint az után is a MÉE tagjai számára. De erről majd egy év múlva.
Addig is ajánlom kipróbálásra. Csak be kell állítani a pénz nevét, címletét, évjáratát, stb. és máris láthatjuk a legmagasabb, legalacsonyabb és átlagárat, illetve, hogy a statisztika hány darabról készült. Azt gondolom, könnyebb kipróbálni, mint elmagyarázni. Jelenleg tesztüzemben vagyunk, azaz előfordulhatnak még fennakadások, ezeket idővel ki fogjuk szűrni.
Várjuk a visszajelzéseket, ezen a fórumon, vagy a honlapon megadott email címen. És egyben kérünk minden felhasználót, hogy ossza meg az oldalt ismerőseivel, és irányítsa oda a kérdezőket.
https://mrcollector.eu/arveresek/index.php