Tocy92 Creative Commons License 2017.12.15 0 2 15237

Ja és ha nem unjátok még, még egy kis statisztika:

 

7,8 támadópattanót engedünk, amivel csak holtversenyes ötödik-hatodikak vagyunk annak ellenére, hogy ugye miénk a legtöbb védőpattanó. 

 

A negyedik legjobbak vagyunk viszont az ellenfél dobószázalékát tekintve, mármint nálunk rosszabbul csak az Alba, a Szolnok és a Körmend ellen dobnak az ellenfelek, de a Körmend éppen 0,1%-kal jobb - nem túlzás azt állítani, hogy ligaelit védekezésünk van, hiszen a bajnokság talán három legjobb csapatával vagyunk partiban ezen a téren, míg mondjuk a Falcóra verünk 3%-ot. Ehhez adalék: hétvégi ellenfelünk, a Kecskemét hátulról a harmadik ezen a listán, szóval ellenük nagyon jól dob mindenki, közel sem olyan acélos az a védekezés, mint korábban.

 

És még egy dolog: az ellenfél triplamutatója. Alapvetően nem védjük ezt rosszul, 31,6%-kal dobnak ellenünk kintről, ami (akár hiszitek, akár nem) a bajnokság negyedik legjobb mutatója, csak a Falco, a Szeged és a DEAC védi jobban a hármast, de tegyük hozzá, hogy a DEAC mérlegét "kicsit" javítottuk mi is azzal, hogy 2/22-t dobtunk ellenük :D 

 

Viszont kapunk 8,6 triplát, ami meg sok, méghozzá nagyon durván sok, csak a Paks, a Pécs és a MAFC kap többet. 

 

Magyarul: alapvetően marha jól védekezünk, a festékből kitolunk mindenkit, hogy dobjanak kintről, de azt is levédjük, csak annyit vállalnak távolról, hogy összességében sok is esik be - ebben ugye eléggé benne van az is, hogy sokszor dobtak szét minket a negyedik negyedekben, amikor elfáradtunk és a magas szerkezetünk volt fent. 

 

És még egy, ami szintén fontos konklúzió: ugyan összességében negyedikek vagyunk a megszerzett lepattanók számában, de ettől függetlenül az elvárthoz képest igenis gyengén pattanózunk. Támadókban vállalhatatlan, amit csinálunk és védőben is csak azért vagyunk elsők, mert jól védekezünk, nem azért, mert minden lehulló labda a miénk lesz, hiszen ahogy fentebb írtam, engedünk nem kevés támadót az ellenfélnek is.

 

Pedig mi volt az elvárás ettől a csapattól? A zsenik majd megoldják a támadójátékot, védekezésben viszont lassúak leszünk, liga alja, főleg a triplák ellen, ugyanakkor uraljuk majd a lepattanózást. Na ebből nagyjából semmi sincs így sajnos.