Törölt nick Creative Commons License 2017.12.12 0 2 148153

Nincs mit :-)

"Én amúgy egyszer használtam eddig egy ún. médium paszta nevű anyagot"

No én meg túl vagyok végre a simára csiszolt (a vége 240-es finomságú papír, excenter csiszolóval) fára felvitt kísérletekkel. Lehet hogy a pasztád hasonlatos volt ahhoz amit én is használtam? Ehhez a Liquitex anyaghoz.

Ez az a próbálkozás amit már írtam, hogy késő este maszatoltam fel, nitrohígítóval. Ez volt a csak gyalult juharfa.

Már itt is sejtettem, hogy a sima felület nagy előny lesz :)

Ugyanúgy nitró, de simára csiszolt fenyő. Ronggyal dörzsölgettem rá a képre a nitrót. Menet közben, és a végén. Nem rossz, nagyon nem rossz.

Nyír rétegelt, és Liquitex. Alapszabály: a kevesebb tényleg több, ahogy a videón is mondta a faszi. Kb egy órát száradt az első kép /a fekete-fehér képes 4 csajos. Szülinapoztak, én voltam a "testőrük" :)/ , a másodikat, a színeset kb egy óra 20-25 percig hagytam rajta /tavalyi szilveszteri kép. Idén január elsejei, a kricsmi takarítása előtt :)/

Sajna csak telós képek, de ... leszámítva hogy csiszolni kell az eltávolítás technikáján, ahol nem vakartam le a fáról is a festéket ... én  hivataosan is el vagyok képedve! Ez a Liquitex kib***ott jó cucc! A színes is tökjól átjött, azon kevesebb is a "sérülés". Lehet a továbbszáradás miatt illetve ott már óvatosabb voltam. Ez nyír rétegelt lemezre készült.

Lanygos vítzzel szedtem lke ahogy a videóban is mondták, és fogkefével. Lehet a durva részekre jó ez a mostani, de a végén, mikor már csak "hártyavékonyan" van rajta a papír finomatt sörtéjű fogkefét érdemes használni, Vagy ekkor valami mást. Vagy tovább áztatni, Vagy kevésbé. Ki kell kísérletezni. Fogok még :-)

És nézzük amire biztos vigyázni kell. Ezt a két cicás képet tettem fel először Liquitex-szel. Sajna egyrészt a valszeg sok alákent anyag miatt, másrészt hogy sokat tököltem mivel húzzam ki a levegőt alóla (ujjal próbáltam) ez ilyen lett, még le sem kapartam mert tutira kuka a buborékok miatt a kép minősége.

A csajos-csoportos képeket már kevesebb anyaggal kentem alá és rögtön kihúztam a buborékokat egy műanyag kártyával. Kb ennyi anyag, ilyen kártya, ilyen szétterítés és így sikerült a felvitel:

Ahogy ecsettel relatíve egyenletesen szétkentem, rögtön rátettem a képet és azonnal kisimítottam a kártyával.

Egy biztos: nekem Liquitex kell ehhez a mókához:) A nitrósat is kipróbálom még majd nyír rétegelten. Meg még kevesebb/több nitrós áztatással hogy lássam minek milyen hatása van. A nitrós átvitelnek van egy nagy előnye: tuti nem kopik le a kép mikor felemeled a papírt. Viszont a minősége a Liquitexes képnek 3x odaver a nitrósnak, csak azt meg ki kell tapasztalni, hogy a papírt hogyan/mivel/mennyi száradás után távolítsd el. 

Na ha lész még mutogatni valóm akkor megmutatom, és ahogy ígértem olajos (sajna nem pácos) fán is megnézem neked, meg persze magamnak is mit tud. Meg pl nem világos de azért nem is ébenfán hogy mutat. Pl cseresznyén, egy kevésbé rajzos részén. De annyi már látszik hogy a technika működik.

Ja, még valami: a papír 135 grammos "fényes" papír, de a konkrét márkát és paramétereket csak holnap tudom mondani, mert bent hagytam a cégnél a csomagot. Ricoh színes lézernyomtatóval készültek a nyomatok, Bari- javaslatára a DPI-t maximumra toltam.

És még valami: ha megszáradt a fa, ilyen lakkal próbálom ki a kép védelmét:

Ez nagyon jó móka, próbáljátok ki! 

Előzmény: Slam Jr. (148145)