Peti251 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 33534

Mivan!? sprével indul!??! meg nem forog ki teljesen!? NOOORMÁLIS!?  11 Éve hajtok 1.6D-t de nekem még hengerfej bajom nem volt! neked lesz! lehet forgatni, de nem üresben, és nem a hideg motort! Honnan tudom hogy hideg? hát hogy ott van a műhelyben, indítgatod, aztán padló. nemhogy a víz nem éri el az üzemi hőfokot, az olaj meg pláne. Ilyenkor jönnek a hengerfej vetemedések, a gátrepedések. aztán meg köpködünk, hogy hát milyen szar ez a fos előkamrás régi dízel. 

 

Azokat a dolgokat próbáld már végig amiket írtam. kezdve a kompresszió méréssel. Lehet hogy az üzemanyag rendszered valahol tömítetlen, és fellevegősödik. Visszaengedi a gázolajat. emiatt is indulhat nehezen. Egy cimborámnak a porlasztói voltak teljesen betegek. Ha a porlasztót kiszereled, a réz karika maradhat a régi, viszont a tűzkarikát minden esetben cserélni kell. egyszer használható. Én csak a wilkerben kapok.

 

A hengerfej csavarok meghúzása különben rajta lesz a hengerfej tömítésen. Természetesen új csavar állja a helyét. Ha emlékem nem csal, akkor 25 Nm + háromszor 60 fok. talán. 

 

Sajnálom hogy nem tudok személyesen segíteni, de messze vagyunk. Az ész nélküli berhelésnek pedig így vagy úgy de meglesz a böjtje.

 

 

Előzmény: zzssiirr (33532)