RNZoli Creative Commons License 2017.12.09 0 0 7041

Én most hanyagolom a rizsát meg a meddő vitát, inkább a lényegre térek: 

 

"a lanyom ugy dontott hogy pilota akar lenni

Mi alapján döntötte el? Hány éves? Repült már valamikor, ugye? Van B-terve is, igaz?  Angolul tud már? 

 

"A cel hogy kereskedelmi pilota legyen Boeing AIRBUS gepeken."
Remélem Boeing VAGY Airbus nagygépekre gondoltatok, ahhoz viszont közforgalmi pilóta, angolul ATPL jogosítás kell (nem elég a kereskedelmi pilóta engedély - ez a kis különbség kb. 10 millió forintot is jelent képzésben)

 

"Szeretnem megkerdezni hogy ennek mi a legjobb modja?" - a legjobb módja külföldön belépni egy kadét-programokra szakosodott képző szervezetbe és végigcsinálni a kb. 3 év hosszú integrált képzést és vizsgasorozatot. 

"Hol vannak ilyen kepzesek?" - például itt: https://www.l3airlineacademy.com/become-a-pilot

 

"Melyik iskolakat cegeket erdemes valasztani illetve elkerulni ?
Sajnos a magyarországi képzés a keleti nyitás jegyében a török, és kis részben arab, kínai pilótajelöltek képzésére van behangolva és a legszűkebb keresztmetszetet a leromlott géppark és a repülőtéri infrastruktúra lepusztult állapota jelenti, ami igencsak göröngyössé teszi az idehaza nagygépes karrierre készülő pilóták életét.  Természetesen meg lehet csinálni itthon is, de nyűglődős és lassú és alacsonyabb színvonalú, ami később visszaüthet a Boeing és Airbus gépeken is. Ha megvan rá a lóvé, akkor inkább a repülés szempontjából fejlettebb országokban érdemes próbálkozni (pl. csehekről hallottam jókat, és persze a hanyatló nyugati országokról). 

 

"Milyen koltsegekkel jar ez az egesz nagysagrendileg ?"  40-60 millió forint nagyságrendről beszélünk. Természetesen nem egyszerre fizetendő, hanem több lépcsőben, ahogy a képzések haladnak előre.  Mielőtt belevágnátok, mindenképpen érdemes megcsinálni a szükséges orvosi vizsgálatokat előre. 

Egyébként vannak ezt a témát feldolgozó könyvek is ma már, pl. nézzetek rá a http://pilotaszemmel.hu/ oldalra, ott több összeszedett személyes beszámolót is hallhattok, hogy kinek milyen tényleges úton sikerül eljutnia egy légitársaság repülőgépében pilótafülkéjébe. 

Előzmény: Viragszirom22 (7029)