r.jozee Creative Commons License 2017.12.08 0 1 278014

Szerintem nem az a megoldás , hogy felszívni a f..kát és odébbálni  . Gyanítom emlékszel rám tudod ki vagyok . 10 éve mikor elkezdtem itt osztani az észt azon kevesek közé tartoztam itt akik viszonylag mélyen ismerték ezeket a kocsikat . Sok ember kapott itt olyan infókat amik megkönnyítették egy egy hiba diagnosztizálását esetleges javítását . Nem hiszem , hogy az akkoriban a szerelés mezején szárnyaikat bontogató embereknek jól esett volna ha le oltogatjuk vagy hülyézzük . Azt hiszem próbáltuk egy normális mederben tartani a dolgokat és emberien kommunikálni  . 

Eltelt 10 év sok minden változott ezen autók szinte teljesen el értéktelenedtek javításuk , javíttatásuk más dimenzióban van . 10 éve még a márkaszervizekben voltak olyan szerelők akiket a swiftekre oktattak ki .Ha jól emlékszem 2000 vagy 2001-ben volt az utolsó oktatás az euro III-as motorról . Ezen emberek nagyrésze már eltűnt tudásukat magukkal víve . Nagyon kevés olyan márkaszerviz van ahol dolgozik még ilyen ember . Független helyen nehézkes egy komolyabb hiba diagnosztizálása mivel kevés diag cucc beszélget az euro II-es swifttel . Tech 1 gép elvétve van privát kézben pedig hiába régi technika a kocsi kell hozzá diag . Sokan eleve elvetik ezen autók márkaszervizben történő javíttatását a horror árak miatt . Az autókat jellemzően fiatalok használják első autóként ami kicsipénzből fenntartható . Ők sok esetben ilyen fórumokon próbálnak infóhoz jutni az autóval kapcsolatos dolgokban . Nem mindenki autószerelő ,  mondhat hülyeséget hisz van fals infó bőven . Gondolj bele 10 éve Te sem tudtál ennyit erről a kocsiról azért jöttél ide , hogy szerezz valami tudást . Szerintem kaptál is .

Amit annak idején páran itt hagytunk tudás , és információ formájában úgy gondolom nem azért tettük , hogy felvágjunk a tulajok előtt , hogy mi milyen okosak és képzettek vagyunk . Azért lettek megosztva ezek a dolgok , hogy ti illetve a későbbi topiclakók segítséghez jussanak . 

 

Azt ne feledd , hogy ebben a szakmában okos ember nincs csak szép , csak megfelelő alázattal lehet művelni ezen tevékenységet . A technika mindig fejlődik mindig generálódnak újabb addig soha nem látott hibák . 

Meg kell hallgatni más véleményét számomra is alternatívaként kezd lebegni egy esetleges átalakítás Denso rendszerre . Bárki mondhat okosat és hülyeséget is megfelelő szakmaisággal el lehet dönteni mi melyik csoportba tartozik . 

 

Azt gondolom , hogy ha ezt a topicot életben akarjátok tartani nem árt az emberségesebb kommunikáció elvileg azért van itt mindenki , hogy segítsük - segítsétek egymást .

Előzmény: chunter (278013)