Törölt nick Creative Commons License 2017.12.07 0 0 21489

"fölösleges a leszázalékolt embereket ostorozni,mivel a 2011-es változással az ellátások összegét is keményen visszanyesték." Egyetértek.

 

"A 2011. évi CXCI. törvény keretében megtörtént a rokkantsági ellátórendszer átalakítása, melynek értelmében január 1-jétől rokkantsági nyugdíj nem állapítható meg. A megváltozott munkaképességű emberek két típusú ellátást kaphatnak ezután: rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást. 

 

"Ha megnézzük az eredményeket, kiderül, hogy szinte csodát tettek: egyik pillanatról a másikra az emberek egészségi állapota hatalmasat javult. Holott csak az történt, hogy átalakították a minősítési rendszert. Így megdöbbentő eredmények születtek. Visszavettek a minősítésből, miközben egyes esetekben az emberek állapota még súlyosabb lett"" - hangsúlyozza Szakály József, akinek több nehéz helyzetbe került ember is van a környezetében. "

 

A rokkant nyugdíjjogosultságot megszűntetése, az új alaptörvény a családokat kötelezi a rokkantak ellátására, csökkentett összegű rehabilitációs- és rokkantellátást folyósítanak , a komplex felülvizsgálati rendszer szigorítása miatt súlyos betegek kerülnek ki az ellátásból,  sokuktól megvonták az utazási és egyéb nyugdíjas kedvezményeket. 

 

A rehabilitációs ellátottak kötelesek a felajánlott munkát, így a közmunkát is elfogadni.Téves hiedelem, hogy a közmunkát csak képzetlen emberek végeznek.  Ezzel szemben idegen nyelvet beszélő, diplomások  is a közmunkások sorait gyarapítják. Ez megalázó az érintettekre nézve és egyben a megszerzett tudás el nem ismerése is. Ők ugyanazt a munkát végzik, mint alkalmazotti jogviszonyban lévő kollegáik, csak sokkal kevesebbért. Milyen példával szolgál, milyen perspektívát mutat az értelmiségi, de közmunkás bérre és létre kényszerített szülő a gyermeke számára? Tanulj, hogy közmunkás legyen belőled?