zalan98 Creative Commons License 2017.12.06 0 2 3342

3. rész

 

Másnap reggel kitaxiztunk a reptérre és Xi'anba repültünk.

A  taxizás nagy odafigyeléssel megy Xi'anban, megkérdezték, hogy hova megyünk, adtak egy árlistát és felhívták a figyelmünket, hogy csak a taxiórán szereplő összeget fizessük.

Lehet, hogy a szombat miatt, de őrült forgalom volt. Hosszú és drága is volt az út a fallal övezett belvárosba. Jobb opció lehet a busz (25) az Északi Vasútállomásra és onnan metró (4).

 

Megnéztük a két tornyot: Óratorony és Dobtorony (50), majd sétáltunk egyet a muszlim negyedben, ahol hömpölygött a tömeg. A mecsetet (25) kihagytuk és a városfalhoz (54) is csak sötétben értünk oda, így nem mentünk fel .

 

Reggeli után kimetróztunk az Északi Pályaudvarra (egyenes odamegy a metró), ahol a vonatjegyünk bemutatása után megkaptuk az ingyenes buszra szóló jegyet. Itt vettük meg a jegyet is az Agyaghadsereghez (150).

Nekünk nagyon tetszett a sereg, már régóta a kedvenceim között volt.

Visszabuszoztunk a pályaudvarra (kb 1-1 óra volt az út oda és vissza is), majd elvonatoztunk Longmenbe.

 

Longmenben, akár Xi'anban vadonatúj pályaudvarra érkeztünk, amely csak 5 km-re volt a barlangoktól.

A szállásunk melletti hot-pot étterembe mentünk be és némi kommunikációs probléma után megkaptuk a rendelést. Sajnos kihozták a fél spájzot, de derekasan helytálltunk, de így se bírtunk mindent megenni. Aranyos volt, hogy mi a kajákat fotóztuk, a helyiek pedig minket, de nagyon jó hangulat volt. Utána sétáltunk egyet és beálltunk egy kis táncra, hogy lemozogjuk a vacsorát.

Másnap reggel  a barlangokhoz mentünk (100), ahol elég sok helyi turista volt.

Végig sétáltunk a barlangok mellett, nagyon látványosak voltak a szobrok, majd a folyón átkelve a túloldalról is lehetett még látni a barlangokat.

A pályaudvarra érve, átestünk a biztonsági átvilágításon, ahol lebukott a kis borotvahabom.

A második biztonsági ellenőrzésen elvették a borotvám levehető fejét is, a kisollónkat és a bicskánkat is.  A biztonságis  lányok mosolyogva mutogatták, hogy sorry, de így jártam.

A vonattal Pekingbe utaztunk, és ott akkor volt a pártkongresszus, talán azért volt a szigor.

Előzmény: zalan98 (3338)