Hírfigyelő Creative Commons License 2017.12.05 0 0 13

Van itt más ok is, nemcsak a politikusok: van itt egy igencsak korrupt vállalkozó, aki a Tedeji Állami Gazdaságot mentette át 1990-ben a saját tulajdonú Tedeji Zrt. Gazdaságba. (Az átmentés idején lázasan számolt éjjel-nappal három hónapon át, hogy nehogy belebukjon a "bizniszbe" valahogyan.) A politikai hatalma akkora, hogy az akkor még épülő M3-as mentén Kerecsendtől Nyíregyházáig és másfelé pedig Balmazújvárostól Törökszentmiklósig vásárolt fel földeket a "kárpótlási eljárások" idején az egyszerű emberektől potom áron, majd egy részüknek felverte az árát, de csak bérbeadva!!!!

((A felvásárlásnál több embernek, köztünk nekünk is felajánlotta, hogy azért busásan fizetni fog nekünk, ha a kárpótlásként kapott földünket neki adjuk el még akkor is, ha már egy kis libatenyésztővel már hamarább(!!!!) megkötöttük az előszerződést. Mi -- a többi gerinces kisemberhez hasonlóan -- nem vertük át a libatenyésztőt, és ezen helyi "földesúri hatalmasság" emberének nemet mondtunk. (Bajunk nem lett belőle.) Erre a "földesúr" embere rossz szájízzel eloldalgott: "Hülyék maguk... ! :-))".. .))

 

Ennek a "földesúr"-szerű embernek a főhadiszállása a Tedeji Zrt. Gazdaság telephelye. Csak azért, hogy neki továbbra is "jól menjen"(!!!) az üzlete, MSZP-s politikus révén simán rávette az M3-ast akkor befejező Medgyessy-kormányt arra, hogy az M3-as Görbeháza-Nyíregyháza közötti nyomvonalát Tedej felé "hajlítsa el". Nos, ehhez az "elhajlításhoz" nem feszítővasra volt szüksége, hanem.... : csúszópénzekre!!! :-O!

 

Ezért megyen Tedej felé ma az M3-as. Ez az M3-as igaz meséje!