V43 1279 Creative Commons License 2017.11.23 -12 3 64353

"ez itthon sem jellemző hogy kukacoskodna bárki is"

 

Szemtől szemben valóban nem, de a dátumozósdi tök felesleges, mivel a túra teljesítése szempontjából lényegtelen ki mikor járt és hol. Ezzel szemben szinte napi szintű kérdés az kék fb csoportjában ez is, meg a másik (legfőbb) marhaság a dupla pecsételés, ami semmivel sem igazol többe mint egy. Igen, velem sem kötözködtek, való igaz, csak úgy a túra majdnem felénél jöttem rá, erre a nüanszra, és ezeket pótolgatni a kis Simsonom hátán különböző istenháta mögötti helyeken (pl Bánya hegy sötétben), csak azért mert egyszer valaki kitalálta, hát tudod, kibírtam röhögés nélkül. Na és nem is sikerült mind pótolni, mert nem voltam hajlandó csak ezért elmenni több száz kilométerre, de való igaz, megadták a jelvényt így is, nyilván nyomott a latba a kis papírocskám. Tehát az elbírálás korrekt volt.

Meg mire újra eljutottam Katalinpusztára kocsival addigra már lecserélték a régi bélyegzőt, szóval nyithattam egy új gondolatjelet a 3 oldalas irományomban, hogy mi miért és hogyan volt...és kérdezem én mindezek mégis mire jók? Lehetne ezek nélkül maradéktalanul élni és túrázni. Máshol pecsételsz bármivel egyszer, elfogadják, hogy ott jártál, a dátum meg az égvilágon senkit sem érdekel, mégis teljes értékű a teljesítés. De hát betonba öntött "tradíciókkal" úgysem lehet mit kezdeni ugye...

 

Saját példa: Arka és Mogyoróska között 2015. februárjában alaposan befürödtem a hóval, mire Mogyoróskára értem besötétedett, így közúton mentem át Regécre, a nagyjából -10 fokban (fain volt a felázott nadrágom megfagyott szárainak kongása a csillagos éjszakában). Tehát Regécen aznap jártam először, viszont nem a kijelölt úton ugye. Eltelt egy hónap, lementünk kocsival, én szigorúan kiszálltam a Mogyoróska táblánál a táskámmal együtt és onnantól átmentem a kijelölt úton (akkor még felújítás alatt álló várat is megnéztem, pont naplementében, szép volt) Regécre. Kérdezem én, ezek után melyik dátum a mérvadó? Mogyoróskán nincsen kétszer pecsételés tehát ha azt mondom az első dátum akkor hazudok, mivel Mogyoróska-Regéc között nem a kéken mentem. Ha viszont a második alkalmat írom be, akkor is hazudok, mivel Boldogkőváralja-Mogyoróska között nem azon a napon mentem végig...ezekre az agyalásokra tényleg szükség van?

 

"Pláne a kéktúra esetében én még szigorítanék is, mert a markec hatására belekezdő rengeteg teljesítőnek nyugodtan ki merem jelenteni hogy minimum a fele nem teljesíti rendesen."

 

Egyezik, az ilyen autós hétvégi túrázók és kispistázók életét én is megnehezíteném, legfőképpen az erdő közepére (nem az elágazásokba) rakott igazolási módokkal (kód, pecsét).

 

"Az SNP, mint szlovák nemzeti felkelés mozgalma nem hinném hogy Magyarországon mérvadó kell hogy legyen."

 

Hát persze, nehogy változzon bármi is, minden jó úgy ahogyan van...

Előzmény: Törölt nick (64350)