Grossbau Creative Commons License 2017.11.23 0 0 26327

És tovább,    jó hatéve egy  kombi, zárt égésterű kazán beépítésén ügyködtem.   Sanunier Duval készülék volt elviekben lehetett volna kondis is, de a megrendelő ( cs.tag nem kérte ).

 

Mint főorganizátornak  a kazánt  a falra kellett szereltetni mielőtt jönnek a bélelők. Éppen dolgom volt a  Főkétüsz   Rákospatak u-i  kirendeltségén, gondoltam, hogy rákérdezek arra a problémámra  mi a telepítési minimum. Nem mondták meg, majd tovább mi a mérete az un. szétválasztó idomnak amivel a füst levegő rendszer indul. Gyakorlatilag semmit nem mondtak meg... legalább is az a p'csa akkor akkor éppen ott ült tanácsadónként. Láttam únta az egész ott létet,  valami zaklatásfélének vette, hogy egyáltalán mer valaki kérdezni.

 

 

 A pobléma rém egyszerű volt :

 

  Egy 210  cm  belmagasságú fürdőszobába kellett pont a fürdőkád  egyik végénél  telepíteni a kazánt. Ehhez mm -re kellett tudni az alsó telepítési magasságot, a készülék magasságát,  az elvezető  csőrendszer  függőleges helyigényét. Minden megvolt, kivéve a szétválasztó idom magassága nem.  De a probléma meg oldva, a  gáz- fűtésszerelő éppen elfért, sőt felül még maradt 10 cm is.

Előzmény: Grossbau (26325)