Brikk stone Creative Commons License 2017.11.23 0 0 26303

Magára a kazánra  nem adhatok. Minden cigány a maga lovát dicséri  elv, meg nem ismerem a márkákat !

 De nem árt olyant választani ami képes alacsony teljesítményre és tartós az élettartam.

 

 Nem árt a ház hőigényét ismerni  és főleg az egyes fűtendő helyiségekeét külön külön.

A gázterv az egy kötelező valami  a szolgáltató és a törvényi előírások szerint készül.

 A fűtésről   :  kel valami terv és főleg kell költségvetés kiírás, amit akár be is lehet árazni. De ez az árazás csak egy mankó az előzetes költségbecsléshez, semmi több.

 Minden kivitelező szuverén joga hogy mit mennyiért csinál, de nincs joga  75 fm cső helyett  125 fm-t elszámolni.... nincs joga   600 x 1200  22 k radiátor helyett  egy kisebbet tenni  stb.

 Viszont ha van ismerős  víz- gáz és fűtésszerelő, az terv nélkül is elvégzi a feladatot és általában jól is. De azért tisztázni kell hogy ki a vezénylő, mert egy  gáz és fűtés szerelési projekt az több szereplős  tevékenység.

 A szereplők nincsenek egymásnak alárendelve.

 Különben úgy járhatsz mint egykor én.   Hozza a   gázos a sz. termosztátot és mondja ezt bé kell kötni. De kinek ? A villanyszerelő már régen elment  a készülékes meg majd jön valamikor.

 Plusz nemcsak bekötni kell, hanem a helyét meghatározni és  a kazán  és a termosztát között kiépíteni. kell megfelelő vezeték és megfelelő hosszúság. Na ki építette ki nálam ? Hát én. A Bekötést pedig már elvégezete  a készülékes a garanciális pöcsétes  üzembehelyezési mókánál.

 Volt ugyan kis reklamáció pont a fiam részéről... mondja vala, nem jó helyen van. Mondom neki vala , majd áthelyezed akkor fiam.

 Ja és legyen úgy  1,2   -1, 4 millád a projektre.

Előzmény: Törölt nick (26299)