szilvatövis Creative Commons License 2017.11.20 0 0 313530

Mindig csalódik az ember. :-)

Különben én is így vagyok vele, ezért bízom, hogy sikerül a kommunikációs nehézségeken úrrá lenni.

 

Az ellenpéldád nem jó, mert a Nap tényleg minden háztetőt süti, a gáz kevés helyen tör föl.... ott valóban ingyen. Máshol viszont meg kell dolgozni érte.

Van azonban még is különbség. Ha az ingyen gázt belevezeted egy gázmotorba, lesznek a termeléssel arányos (változó) költségeid, ezek közgazdasági alapfogalmak és nagyon fontosak. Tehát egyszer megvetted a gázmotort ami a példánkban már visszahozta az árát, kapod ingyen a gázt.

Ha villanyt termelsz vele, akkor olajcsere, egyéb szervízköltségek termelés arányában. Nem termel ingyen ingyen gázból sem.

A napelemnek mindegy kiveszed-e a villanyt belőle, ugyanannyiba kerül. Ez a piaci megjelenés miatt fontos. Akinek napeleme van az egy forintért is odaadja ha a piac csak annyit ad értem, mert azi is nyereség neki.... 10 fillér is. A gázmotorosnak ingyen gázból sem érdemes 1 forintért termelnie, mert a kopás+szervíz 5 forintba kerül, tehát 5 forint alatt kiszáll a versenyből. Az a merit order lényege.

 

A megújulók szinte nulla változó költséggel rendelkeznek, így a görbe elején fognak megjelenni [8]

https://www.mvmpartner.hu/hu-HU/Szolgaltatasok/Villamos-Energia/Erdekessegek/Amegujuloalapuvillamosenergia-termelespiacihatasai

 

Az én sötétződségem... nagyon figyelj, fontos... nem abban merül ki, hogy kellene valamit tenni. Ezen már túl vagyok. Én figyelmeztetek egy folyamatra.

A nukisok, ződek azt modják kell vonatot csinálni, mert baj lesz. (vonat=atom, ződség, egyéb). Én nem mondtem sosem, hogy kell. Csak elmondom mi várható: Vigyázz jön a vonat!!!!!!

A napenergia függetlenül attól, hogy áldás, vagy átokként fogadjuk, jön, legázol mindent, aki alklmazkodik hozzá jól jár, aki nem az csak ott lábatlankodik majd sírva körülötte.

 

Mindegy tehát, hogy jónak, vagy rossznak tartod, már nincs jelentősége, a folyamat önjáró, a piaci, gazdasági törvényszerűségek irányítják.

Próbálom megérteni a mondanivalód, lehet értékelni, minősíteni folyamatokat, lehet célokat is kitűzni, nincs ebben vitám veled. Én is tudom... sejtem mi lenne a jó. Nem ezt hangoztatom, hanem azt mi várható.

 

 

Előzmény: alsószéleközepe (313443)