zöldkomcsi. Creative Commons License 2017.11.19 0 1 313407

A teljesen lokálisan megoldott megújulós rendszerek melletti egyik legfőbb érv pont az lenne, hogy a jelenlegi állandó geopolitikai konfliktushalmazt nagyon jelentős mértékben, esetenként nullára redukálnák, a fejlett, de energiahordozókban-nyersanyagokban szegényebb országok nem kényszerülnének állandóan elvtelen alkukra, gazember diktátorokat meg nem tarthatna hatalomban az olaj/gáz.

 

A gondolkodásod alapja a hibás, ebből látszik miben. Ha ezt a szintet városi dugókkal, teli szemeteskukákkal egybekkel tudnátok biztosítani helyi erőforrásokkal akkor magasabb lenne a szint és megint csak függés távoli területektől. Legfeljebb úgy cserélnétek a cipőt, húznátok naponta újat, az lenne az elfogadott jogos igény. Vissza lehet térni a bőrcsizmához amit méret után csinál neked a suszter és akkor az bírja 20 évig a lábadon, nem kell függj diktátortól aki gyerekeket dolgoztat napi 12 órában, hogy legyen miben szaladgáljál.

(érdekes ahogy a bögyödben vannak akik szénhidrogénnel biznicelnek mert az van nekik, de akik a nyomorból élnek azokkal nem foglalkozol.  ...azt meg unom már ismételni, hogy az arabok olaját az usa exportálja)

Előzmény: advocatusdiaboli (313375)