_Berci Creative Commons License 2017.11.18 0 0 313337

 

Elfogult vagy, a nuki miért menne a levesbe, mikor olcsón termel, ma még olcsóbb, mint a napelem tárolás nélkül, a tárolás meg magába a  többszörösébe kerül, mint a nukleáris energia, és ott nem is várható akkora árcsökkenés, hogy valaha is olcsóbb legyen, mint a tárolás nélküli nuki..

 

Ugy tünik nalad a hülyesegek allitasa valami törveny szerint jatszodik le. :-(

 

JELENLEG is a napenergia vilag legalabb felen a leggazdasagosabb energiaforras. Nyilvan a kiepitese idöbe telik ... de mar nem tul sokba.

Sok helyen mar termelhetö 2-3 €ct-ert 1 kWh. Az uj epitesü atom (a regi epitesü ugyis rövid idön belül kifullad) a fasorbann sincs mellette.

 

Ha mar ervelni akarsz, akkor azzal kellene, hogy, ha lenne az atom melle tarolas (legalabb 4-5 orqara valo, de inkabb 1-2 napra), akkor Magyarorszag energiaigenyet elvileg ki lehetne elegiteni ugy, hogy 4*1,2 GW üzemel (ahhoz 6*1,2 GW reaktor kellene, az egyik esetleg bedöglik, a masikat kendacsoljak/atrakjak) es es az energia 30-40%-t taroljak (mondjuk a legegyszerübben SZET-tel).

Csak eppen itt költsegkent beszol az atomenergia ara (~10 €ct/kWh), a halozat költsege (5-6 €ct/kWh), a tarolas költsege (4-5 €ct/kWh) ... ez összesen testverek között is eddig ~20 (~60 Ft), amire (ha egyeb adoktol eltekintünk, ami mas orszagokban azert van, mert KELL, hogy legyen, hiszen költsegtenyezö). Erre jön meg a magyar 27% Áfa ... ugyhogy nem lehetne igy ~75-80 Ft alatt szolgaltatast adni.

Minden egyeb csak hazudozas (lenne).

 

Előzmény: Rangun (313283)