magyarpityu Creative Commons License 2017.11.17 0 0 25562

Kedves Forgione1!


Jézus Krisztus parancsolatainak megtartása számomra nem keserves erőlködés és megfelelési kényszer szorongatása, hanem Isten kegyelméből örömmel és hálával tehetem ezt, mert Jézus Krisztus a magáénak mond, belépett az életembe és formál az Atya Isten jó akarata és felőlem elvégzett terve szerint. És persze sokszor elbukok ebben, de bukásaimat is vihetem Krisztus keresztjéhez, nála letehetem, hogy újra indulhassak vele.


Fontosnak élem meg Jézus Krisztus parancsolatainak megtartását, és ennek elválaszthatatlan része, hogy nem imádok és nem tisztelek sem emberkéz alkotásait, sem ereklyéket, sem az élő Istent nem imádom és nem tisztelem emberkéz alkotásaiban! Mivel egyedül Krisztus a közbenjáróm, ezért nem kérem Mária közbenjárását és oltalmát, egyúttal nem reménykedek a szentek segítségében vagy bármiféle védelmében és közbenjárásában. Mivel az Atya Isten az én Atyám, ezért nem szólítom atyámnak sem a lelkipásztoromat, sem semelyik egyházi vezetőmet. Mivel egyedül a Szentírást tartom Isten tévedhetetlen és igaz Igéjének, ami tekintély életemre és hitemre nézve, ezért mindenféle emberi tanítást megvizsgálhatok az Ige világosságában, hogy ami igaznak bizonyul, azt megtartsam, ám ami gonosznak tűnik, attól őrizkedjek. Nagy szabadság ez, de egyben felelősség is, ám nem vagyok ebben egyedül hagyva, Isten ígérete igaz, Szentlélek elvezet mindarra, amit Atyám jó terve szerint meg kell értenem, és így, de csakis így, hálából felelősen járhatok a számomra elkészített jó cselekedetekben Atyám dicsőségére. Hogy ez számodra gyűlöletes és gúny tárgya, ezzel neked kell számot adnod legelőször a lelkiismereted előtt, aztán felekezetedből való ismerőseid előtt, végül majd Jézus Krisztus előtt.


Tudod Te is, hogy az Igét én a Szentírásból értelmezem, és ehhez Szentlélektől várom, kérem, és kapom a segítséget és bölcsességet, míg Te felekezeted hagyományai alapján magyarázod az Igét vallási tanítóitok útmutatásait követve, ezért nagyon különbözik az igeértelmezésünk. Nem volna ezzel baj, ha helyén tudnád ezt kezelni!


Értelek, Te magadat a fórumozó katolikus hölgyek kivont karddal meredező védőszentjének tudod be, nekem ezt nem tisztem minősíteni, ezt majd Rozálkával és Izabellel beszéld meg!


Áldott napot kívánok mindenkinek!

Előzmény: forgione1 (25560)