Itt egy altalanos koncepciorol beszelunk: miert alacsony X termek fogyasztasa? Es ebbol a szempontbol teljesen mindegy, hogy melyik fogyasztoi cikkrol beszelunk.
Nem azert alacsony egy termek fogyasztas, mert nincs eleg belole, vagy hogy nem tudjuk eloallitani, mert kimerultek a fold eroforrasai.
Hanem szamos oka van:
- bizonyos embereknek nincs szuksege ra (pl. hus). Azt nem tudom, hgoy a hus vagy a vegetarianus dieta az egeszsegesebb, de azt tudom, hogy a tul sok etel fogyasztasa karos, mert a szervezet folyamatosan azzal van elfoglalva, hgoy meregtelenitsen, ahelyett, hogy a koros sejteket meggyogyitana (betegseg eseten ezert nincs etvagya az embernek, mert a szervezet a gyogyitasra koncentral). Lasd pl. az elhizast. Ugyhogy, szerintem a nyugati vilagban az embereknek inkabb kevesebbet kellene enni (a fejlodo vilagban pedig tobbet).
- tul draga, az emberek nem tudnak/nem akarnak ra kolteni (gaz, hus, stb.)
Mo-n a hal fogyasztasa is alacsony. Szerinted ez azert van, mert nincs eleg hal az oceanokban, folyokban, tavakban? Nem. Hanem azert, mert a magyarok nem egy hal evo nep, es kevesen szeretik a halat.