Törölt nick Creative Commons License 2017.11.15 0 0 24110

Teljesen el vagytok tévedve a homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatba.

1. Meg kell csináltatni a falazást tisztességesen, mostanában a téglák méretpontosak, meg lehet- meg kell nézni a falazási szabványt, abban írja, hogy mekkora lehet az eltérés a függőből és a síkból, mekkora a falazási vastagság- azt be kell tartatni. 

2. Be kell szereltetetni a nyilászárokat egy függőleges síkban, ki kell húzni zsinorokat függőlegesen és vízszintesen is és az képez egy síkot, ami szerint miliméterre be lehet állítani az összes nyilászárót (azaz a mélységüket a külső fal síkja szerint).

3. Fel kell szereltetni a hőszigetelést síkban függőlegesen és vízszintesen is, akkor a sarkok is függőlegesek lesznek és a nyilászárók külső spalétjai is egyformák. Ennek megvan a módszere- zsinorokat kell kihúzni a sarkokba felszerelt vezetők szerint.

4. A haló és a glett után, át kell húzni még egyszer a homlokzatot egy zsákos vakolattal, széles glettvassal- akkor nem lesz gödrös, általában egy paletta zsákos elég egy nagyobb házra, sokkal olcsóbb mind a ragasztó

5. A nemevakolat ne legyen kapart, hanem síma 2-2.5mm szemcsés és fel kell vinni a gyártó által meghatározott mennyiségget, nem kevesebbet

 

Amikor azt mondja az iparos, hogy ennyi a munkadíj, akkor nem alkudozni vele, hanem meg kell toldani egy bónusszal, amit akkor fizetünk ki ha szép lesz a munka és megcsinálják rendesen. 

 

 

Előzmény: joevagyok68 (24108)